Skriv ut denna sida
Jimmie Pettersson t.v gjorde två mål mot Warberg. (Foto: Peter Bohlin) Jimmie Pettersson t.v gjorde två mål mot Warberg. (Foto: Peter Bohlin)

Storvretaseger mot tabelljumbon

2017-02-12 - 01:06

För ett antal år sedan slogs lagen om SM-guldet men idag slåss Warberg för sin överlevnad i SSL och Storvreta om en plats bland de fyra första i tabellen. Storvreta vann lördagens möte mot tabelljumbon med 6-3.

 

Storvreta mot Warberg är ett klassikermöte mellan två storlag, när man möttes i IFU Arena på lördagen kom gästerna dit som tabelljumbo men med kontakt med lagen på "rätt" sida om nedflyttningsstrecket.

 

Warberg hängde med bra i halva matchen och kvitterade till 2-2 i den andra periodens åttonde minut. Dessförinnan hade Storvretas Jimmie Pettersson gjort 1-0 och efter en Warbergskvittering till 1-1 kunde sedemera Storvreta ta ledningen med 2-1 efter ett straffmål av Robin Nilsberth.

 

När halva matchen hade spelats gör dock Storvreta det avgörande rycket, Albin Sjögren gör 3-2 i den 11:e minuten och Mattias Samuelsson "jobbar" in 4-2 efter att han först missat helt öppet mål efter en fin passning från Jimmie Pettersson.

 

När Nicklas Paulsson sätter 5-2 i den tredje periodens 12:e minut är Warberg ett slaget lag, visserligen reducerade man till 5-3 men närmare än så kom man inte. Jimmie Pettersson sätter 6-3 när Warberg hade chansat med att ta ut målvakten.

 

Noterbart från matchen var några byten från Alexander Rudd i slutet av tredje perioden som därmed gjorde comeback efter lång tids skada och senaste veckan en förkylning.

 

Storvreta - Warberg 6-3 (2-1, 2-1, 2-1)

Storvretas mål: Jimmie Pettersson 2, Robin Nilsberth, Albin Sjögren, Mattias Samuelsson, Nicklas Paulsson.

Publik: 910

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.