Skriv ut denna sida
Frida Bäfve och målvakten Jennifer Gräll i samarbete. (Foto: Peter Bohlin) Frida Bäfve och målvakten Jennifer Gräll i samarbete. (Foto: Peter Bohlin)

FBC Uppsala stärker slutspelsplatsen efter seger

2017-02-11 - 00:35

FBC Uppsala stärker sin slutspelplats efter fredagens seger mot Tyresö med 6-3. Då närmast jagande Malmö förlorade senast ligger nu Uppsala nio poäng före på rätt sida om strecket.

 

Nästjumbon Tyresö Trollbäcken besegrades programenligt av FBC Uppsala när man möttes i IFU Arena på fredagen, men det satt långt inne för uppsalalaget som gjorde matchavgörande 4-3 i mitten av den tredje perioden.

 

Det var Tyresö som tog ledningen i den tionde minuten av första perioden efter ett fint diagonalspel och Julia Croneld kunde rulla in bollen i öppet mål efter framspelning från Frida Mattsson. Två snabba mål på bara en halv minut av Maria Schoeps och sedan på straff av Matilda Andersson gjorde att FBC Uppsala hade ledningen med 2-1 i periodpausen.

 

Lagen fortsatte att följas åt i andra och tredje perioden, först genom Linnea Wiregårds kvittering till 2-2 i mitten av perioden och sedemera Sofie Paulssons 3-2 inför den andra periodvilan.

 

Tyresö Trollbäcken hängde med bra och kvitterade till 3-3 i numerärt överläge sedan domaren tagit en mycket tveksam 2+2 minuters utvisning på Evelina Sparf. Klara Molin står rätt placerade när FBC Uppsala får spela i numerärt överläge, Molin sätter 4-3 och sedan hängde inte Tyresö med.

 

FBC Uppsala vinner till slut programenligt med 6-3 sedan Agnes Wiklund och Frida Bäfve gjort varsitt mål. FBC ser ut att gå mot ett nytt slutspel, man ligger nio poäng före Malmö efter 19 omgångar, det återstår dock sex omgångar innan serien är färdigspelad.

 

FBC Uppsala - Tyresö Trollbäcken 6-3 (2-1, 1-1, 3-1)

Uppsalas mål: Maria Schoeps, Matilda Andersson (straff), Sofie Paulsson, Klara Molin, Agnes Wiklund, Frida Bäfve.

Publik: 387

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.