Skriv ut denna sida
Niklas Wik (91) gjorde fyra mål mot Runsten. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Niklas Wik (91) gjorde fyra mål mot Runsten. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Wik matchvinnare för Hagunda i toppmötet

2017-02-10 - 23:45

Niklas Wik blev stor matchvinnare i med fyra mål när Hagunda besegrade tabelltrean Runsten med 8-5 borta. Det var i mittperioden som Hagunda startade segerrycket med fem raka mål.

 

Hagunda är sedan tidigare redan klara seriesegrare i den östra herrettan, när man på fredagskvällen mötte tabelltrean Runsten visade man med eftertryck varför man ligger hela tio poäng före tvåan i tabellen.

 

Det var till en början jämnt mellan lagen och Runsten ledde matchen med 2-1 efter den första perioden, i den andra perioden gjorde dock Niklas Wik sitt första av fyra mål då han kvitterade till 2-2 i den tionde minuten.

 

När mittenperioden var färdigspelad hade Hagunda gått fram till ledning med 2-4 efter mål av Viktor Strömquist och Martin Holm. I den tredje periodens inledande minut utökade Niklas Wik till 2-5 och gjorde senare under slutperioden både 3-7 och 5-8 varav det sistnämnda målet blev matchens slutresultat.

 

Hagunda leder serien med 49 poäng, tio poäng fler än tvåan Rosersberg och tretton poäng mer är trean Runsten som båda har en match mindre spelad. Nästa match för Hagunda spelas mot KAIS Mora borta den 19 februari.

 

Runsten - Hagunda 5-8 (2-1, 0-3, 3-4)

Hagundas mål: Niklas Wik 4, Viktor Strömquist 2, Martin Holm, Joel Ahlin.

Publik: 109

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.