Skriv ut denna sida
Rasbo jobbar hårt framför Hagundas målvakt Tomas Åhrberg. (Foto: Hans Klang) Rasbo jobbar hårt framför Hagundas målvakt Tomas Åhrberg. (Foto: Hans Klang)

Hagunda derbyvann mot Rasbo

2017-02-03 - 23:54

Hagunda besegrade i söndags Gottsunda med 6-1, i kväll var det åter dags för ett hett derby mot Rasbo och Hagunda vann med säkra 9-4 efter stor målshow från bröderna Hast som tillsammans låg bakom fem mål.

 

Hagunda besegrade i söndags Gottsunda i ett hett derby hemma i IFU Arena, när man på fredagen tog emot rivalen Rasbo var det återigen Hagunda som stod som vinnare efter sammandrabbningen. Hagunda gick fram till ledning med 4-0 under den första halvan av matchen efter tre mål av Fredrik Hast och ett från brorsan Mikael.

 

DSC 0138-002

Hagundas Martin Holm i närkamp med Rasbos Patrik Jansson. (Foto: Hans Klang)

 

Rasbo visade bra moral och genom två snabba mål i mitten av andra perioden fick man en viss kontakt efter varsitt mål från Gustav Forsberg och Kim Laakso. Men närmare än så kom man inte för innan perioden var färdigspelad hade Martin Holm utökat till 5-2 för Hagunda.

 

I den tredje perioden får Rasbo en bra start och Viktor Johansson reducerar omgående till 5-3 och man får sedan ett gyllene tillfälle att göra 5-4 på straff i den andra minuten. Tomas Åhrberg i mål stoppade dock de planerna.

 

DSC 0220-002

Trångt framför mål för Rasbos Viktor Johansson. (Foto: Hans Klang)

 

Hagunda var klassen bättre den här kvällen och tre snabba mål på lika många minuter av Fredrik Sandquist, Gabriel Oredsson och Felix Abrahamsson fram till 8-3 gjorde att man på allvar knöt ihop säcken. Matchen slutar 9-4 sedan Fredrik Hast gjort sitt fjärde mål i matchen och Viktor Johansson tröstmålat för Rasbo med knappt fem minuter kvar av matchen.

 

Segern innebär att Hagunda förstärker sin serieledning eftersom Rosersberg på andra plats förlorade efter förlängning mot Grimsta med 6-7. Segern innebär för övrigt att man även är klara för allsvenskt kval med fyra omgångar kvar.

 

Hagunda - Rasbo 9-4 (2-0, 3-2, 4-2)

Hagundas mål: Fredrik Hast 4, Mikael Hast, Martin Holm, Fredrik Sandquist, Gabriel Oredsson, Felix Abrahamsson.

Rasbos mål: Viktor Johansson 2, Gustav Forsberg, Kim Laakso.

Publik: 612

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.