Skriv ut denna sida
Joel Kanebjörk jublar efter att han gjort 4-2 till Storvreta. (Foto: Peter Bohlin) Joel Kanebjörk jublar efter att han gjort 4-2 till Storvreta. (Foto: Peter Bohlin)

Storvretaseger i mästarmötet

2017-02-02 - 22:52

Storvreta vann torsdagens mästamöte mot serieledarna Falun inför fina publiksiffran 2.143 åskådare med 6-3. I hemmalaget noterades Nicklas Paulsson för tre poäng, och blev matchvinnare.

 

Falun med fem raka segrar var knappa favoriter inför mästarmötet mot Storvreta, de sju senaste årens två mästarlag. Första perioden präglas av ett ställningskrig som visar hur stor respekt de två lagen har för varandra, ingen vill gå bort sig och bjuda på några ytor. Storvreta startar bäst och gör periodens enda mål i den tolfte minuten genom Henrik Stenberg.

 

Hemmalaget sätter försvarsspelet perfekt och håller Faluns skarpskyttar på låga två avslut under perioden medans man själv skapar tio avslut på duktige Johan Rehn i mål.

 

 I andra perioden jämnar det ut sig rent chansmässigt och matchen öppnar upp sig, Falun kvitterar till 1-1 i den femte minuten genom Alexander Galante Carlström. Efter kvitteringen ligger Falun på lite mer men målvakten Jonas Gustafsson gör några riktigt bra ingripanden.

 

Storvreta kopplar greppet om Falun när Nicklas Paulsson gör två mål med bara två minuters mellanrum och ställningen inför tredje perioden är 3-1. Falun går dock aldrig att räkna bort trots att det känns osm att Storvreta har ganska bra kontroll på deras anfallsspel, reduceringen kommer också omgående i den tredje perioden 3-2 och det står och väger.

 

I mitten av perioden kan Joel Kanebjörk göra 4-2 efter fint förarbete av Nicklas Paulsson, återigen kan Falun reducera och Adam Fernqvist sätter 4-3 med drygt sju minuter kvar av perioden. När Jimmie Pettersson spelas fram av Henrik Stenberg och nästan liggande i luften spelar in 5-3 till höger om Johan Rehn är matchen avgjord.

 

Albin Sjögren fastställer sedan slutresultatet till 6-3 och storpubliken 2143 åskådare bjöds på en högklassig match med en smak av slutspel.

 

Storvreta - Falun 6-3 (1-0, 2-1, 3-2)

Storvretas mål: Nicklas Paulsson 2, Henrik Stenberg, Joel Kanebjörk, Jimmie Pettersson, Albin Sjögren.

Publik: 2 143

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.