Skriv ut denna sida
Sirius tränarpar Niklas Johansson och Kristofer Widlundh. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Sirius tränarpar Niklas Johansson och Kristofer Widlundh. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sirius överkörda av AIK

2017-01-31 - 23:23

Sirius gick på pumpen rejält borta bortamatchen mot AIK på tisdagen, hela 10-4 slutade matchen efter bland annat fem mål av AIKs Andreas Stefansson.

 

AIK visar god form och rusar i tabellen till femte platsen efter kvällens storseger mot Sirius med 10-4. Det var egentligen match om poängen drygt halva andra perioden då ställningen i den 15:e minuten var 3-2 till hemmalaget.

 

Två snabba mål av Joakim Olsson och Andreas Stefansson drog dock ner rullgardinen för uppsalalaget. I tredje perioden rinner det iväg ordentligt, det hjälper inte att Peter Berlin replikerade blixtsnabbt på AIKs 6-2 genom att göra 6-3 endast 14 sekunder senare.

 

Andreas Stefansson som visar hysterisk målform och gjorde totalt fem mål utökade till 8-3 i den tolfte minuten. Två minuter senare ledde Solnalaget med 10-4 och Mattias Janssons reducering till 10-4 var en klen tröst för Sirius som tvingades att chansa lite under slutperioden.

 

AIK avancerar till femte plats i tabellen medans Sirius ligger kvar på tionde plats med sina 32 poäng, med ett tryggt avstånd ner till Höllviken på 22 poäng på nedflyttningsplats.

 

AIK - Sirius 10-4 (2-1, 3-1, 5-2)

Sirius mål: Mattias Jansson 2, Peter Berlin 2.

Publik: 497

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.