Skriv ut denna sida
Mikael Hast gör 3-1 till Hagunda i öppet mål. (Foto: Peter Bohlin) Mikael Hast gör 3-1 till Hagunda i öppet mål. (Foto: Peter Bohlin)

Hagundaseger i derbyt mot Gottsunda

2017-01-29 - 17:54

Hagunda vann med 6-1 mot Gottsunda i söndagens innebandyderby, bakom de till synes ojämna siffrorna döljer sig ett defensivt Gottsunda som höll emot i lite mer än två perioder mot tabellettan.

 

Hagunda vann som väntat matchen mot bottenlaget Gottsunda, det var också en säker seger där det egentligen inte var något snack om var segern skulle hamna. Gottsunda chockstartade dock då Joakim fredén gjorde 0-1 på matchens första skott.

 

Repliken kom omedelbart då Viktor Strömquist lyfte in en backhand bakom Gottsundas bästa spelare, målvakten Jacob Pettersson. I slutskedet av perioden gör Niko Lehtonen sitt första av tre mål. Hagunda har stora problem med att hitta lägen då Gottsunda spelar extremt defensivt, men när Viktor Strömquist drar på sig tre spelare framför mål och frispelar Mikael Hast så är det 3-1.

 

Efter två perioder leder Hagunda skotten med 22-9 och bland annat noterades en styrning i stolpen i andra perioden från Fredrik Hast. Tredje perioden går Hagunda högt upp på Gottsundas bollhållare och försöker sätta press men tempot i matchen är överlag väldigt lågt.

 

Det är först i den 16:e minuten som matchens avgörande kommer, det är Niko Lehtonen som gör 4-1, bara 20 sekunder senare utökar han till 5-1, ett av de två målen borde nog duktige Jacobsson ha tagit. Matchen slutar 6-1 sedan Gabriel Oredsson satt sista målet i tom kasse.

 

Gottsunda gör en mycket bra defensiv insats, i alla fall i drygt två perioder men tycks sakna ett spel som räcker till för att göra något bra av mot ett så skickligt lag som Hagunda. I hemmalaget saknades fantasi och snabbhet, spelet präglades av att det kommer att räcka oavsett om man kommer upp i den nivå som man är van att se från serieledarna.

 

Hagunda - Gottsunda 6-1 (2-1, 1-0, 3-0)

Hagundas mål: Niko Lehtonen 3, Viktor Strömquist, Mikael Hast, Gabriel Oredsson.

Gottsundas mål: Joakim Fredén

Publik: 319

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.