Skriv ut denna sida
Storvretas Johanna Larsson steget före Strömsbros Hanna Edström. (Foto: Adam Troy) Storvretas Johanna Larsson steget före Strömsbros Hanna Edström. (Foto: Adam Troy)

Storvretaförlust i viktig streckmatch

2017-01-28 - 23:56

Storvretas innebandydamer som slåss för att förnya kontraktet i allsvenskan, mötte på lördagen Strömsbro i en match där en placering på rätt sida om kvalstrecket stod på plats. En kamp som Strömsbro vann med 2-6.

 

Det var Strömsbro som tog ledningen med 0-1 i den fjärde minuten men Johanna Stenberg kvitterade till 1-1 efter framspelning från Johanna Larsson i den nionde minuten. Efter första perioden hade dock gästerna återtagit ledningen och hade 1-2 inför den andra.

 

Strömsbro vann sedan den andra perioden med 0-2 och det hjälpte inte att Storvretas Matilda Jansson reducerade till 2-4 i den tredje periodens åttonde minut. Strömsbro kunde till slut vinna matchen med 2-6 efter bland annat ett straffmål med bara tre sekunder kvar.

 

Storvreta lever farligt i tabellen då räddningsplankan för att klara sig kvar utan kval är just Strömsbro som numera ligger sju poäng före Storvreta med fyra omgångar kvar.

 

Storvreta - Strömsbro 2-6 (1-2, 0-2, 1-2)

Storvretas mål: Johanna Stenberg, Matilda Jansson.

Publik: 158

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.