Skriv ut denna sida
Storvreta under en timeout. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Storvreta under en timeout. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Storvreta överkörda i Solna

2017-01-19 - 22:48

Storvreta åkte på en svidande förlust på bortaplan mot AIK på torsdagen. Hela 12-4 vann AIK med sedan man haft ledningen med 6-1 i inledningen av andra perioden.

 

Storvreta fick en dålig start med mål i baken redan i den första minuten, sedan skulle det dock dröja till den trettonde minuten innan AIK kunde utöka till 2-0. På bara tre minuter hade man gått fram till 4-0 och var mördande effektiva på "reserven" Fredrik Hermodsson i Storvretas mål.

 

Storvretas Mattias Samuelsson reducerade till 4-1 i inledningen på andra perioden men detta var inte Storvretas afton. AIK utökade sin ledning till 6-1 och bytte in Joakim Stenskog i kassen. Resten av perioden blev mållös men i tredje perioden svänger det rejält i båda försvaren, totalt får publiken se nio mål.

 

AIK vann tredje perioden med 6-3 och Storvreta fick lämna Solna med tunga 12-4 i förlust sedan man alltså släppt in tolv mål på 22 skott. AIK gick från tionde plats i tabellen till den sjunde med 31 poäng och petade ner Storvreta till den åttonde platsen med sina 30 poäng.

 

AIK - Storvreta 12-4 (4-0, 2-1, 6-3)

Storvretas mål: Mattias Samuelsson, Henrik Stenberg, Niklas Winroth, Robin Nilsberth.

Publik: 895

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.