Skriv ut denna sida
Hagunda Fredrik Hast är framme och stör framför Bele Barkarbys målvakt Christofer Östman. (Foto: Peter Bohlin) Hagunda Fredrik Hast är framme och stör framför Bele Barkarbys målvakt Christofer Östman. (Foto: Peter Bohlin)

Svängigt när Hagunda tog revansch på Bele Barkarby

2017-01-14 - 00:29

Det blev både svängigt och målrikt när Hagunda tog emot Bele Barkarby. Matchen stod och vägde tills i mitten av den tredje perioden då Hagunda gjorde ett målmässigt ryck och till slut kunde vinna med 10-7.

 

Senast Hagunda och Bele Barkarby möttes vann stockholmslaget med 9-3 vilket är den ena av två förluster efter full tid den här säsongen. På fredagskvällen hade man chans att ta revansch men inledde matchen lite avvaktande och ängsligt.

 

Möjligen var det efter att Bele Barkarby visa prov på sitt omställningsspel och tagit ledningen med 0-1 efter tre minuter. Hagunda spelade stressat och tog många avslut utifrån, helt olikt mot man är van att se då man brukar spela sig hela vägen fram till mål.

 

Bele hade massor av chanser från framförallt vänsterkanten men lyckade inte träffa mål och man kan inte vara särskilt nöjda med det urusla skyttet som man visade upp i första perioden. Hagunda kvitterade till 1-1 men Bele återtog ledningen med 1-2 i power play sedan man faktiskt skjutit från vänsterkanten och hittat en lucka invid stolpen.

 

Martin Holm kvitterade dock till 2-2 innan första perioden var över. Andra perioden blir minst sagt märklig, Bele tar ledningen med 2-3 i inledningen men tre raka mål från Hagunda gör att uppsalalaget går fram till ledning med 5-3 och kopplar ett litet grepp på gästerna.

 

När perioden är färdigspelad har Bele också gjort tre raka mål och återtagit ledningen med 5-6 inför slutperioden. Tredje perioden hinner inte mer än starta så kvitterar Alexander Johansson till 6-6 efter framspelning från Nils Göthberg.

 

Just Nils Göthberg skulle komma att få stor betydelse för fortsättningen av perioden, han stod nämligen för ledningsmålet 7-6 och spelade sedan fram Felix Abrahamsson till 8-6. Hagunda hade momentum och trummade på genom att utöka både till 9-6 och 10-6.

 

Trots fyra måls ledning hade matchen karaktären att inte vara avgjord förrän slutsignalen gick, Bele reducerade till 10-7 med drygt fem minuter kvar men kommer inte närmare än så. Totalt 213 personer i publiken fick se en underhållande och oviss match med tre poäng och en förstärkt serieledning för Hagunda.

 

Noterbart från matchen är att fyra spelare noterades för tre poäng, Gabriel Oredsson och Martin Holm med 2+1 samt Felix Abrahamsson och Lars Ohlsson för 1+2.

 

Hagunda - Bele Barkarby 10-7 (2-2, 3-4, 5-1)

Hagundas mål: Martin Holm 2, Gabriel Oredsson 2, Fredrik Sandquist, Lars Ohlsson, Alexander Johansson, Nils Göthberg, Felix Abrahamsson, Fredrik Hast.

Publik: 213

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.