Skriv ut denna sida
Markus Åkerfeldt och Bobby Edberg, två av Sirius målskyttar. (Foto: Peter Bohlin) Markus Åkerfeldt och Bobby Edberg, två av Sirius målskyttar. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius vann "ångestmatchen" mot Höllviken

2017-01-08 - 23:20

Sirius vann söndagens match mot Höllviken med 5-3 och tog ett kliv upp på tabellens tionde plats i den superjämna bottenstriden.

 

På förhand var matchen mot Höllviken säsongens hittills viktigaste, en riktig ångestmatch där Sirius vid en eventuell förlust skulle ha åkt ner på den sista platsen i Superligans tabell.

 

Det märktes tydlig på lagens uppträdande att matchen gällde mycket och det "icke-bollförande" laget ställde upp på egen planhalva för att försvara sig. Defensiven i första hand med andra ord och Sirius var laget som var skickligast på att vända på spelet.

 

I mitten av den första perioden gav Markus Åkerfeldt Sirius ledningen när han gjorde sitt första SSL-mål. Carl Kostov-Bredberg utökade sedan till 2-0 på ett skott som han bara slänger in på kassen med fyra sekunder kvar, bollen smiter förbi Robin Johansson i Höllvikens mål.

 

När Christoffer Gustafsson utökade till 3-0 efter matchens vackraste anfall kändes det avgjort men Höllviken kom tillbaka, det är Daniel Persson som reducerar till 3-1 minuten senare och i slutskedet av perioden gör Pontus Karlsson 3-2. Karlsson som bara minuterna tidigare fått ett mål bortdömt för otillåtet slag.

 

Tredje perioden inleds på nytt med ett visst ställningskrig men Höllviken är tvingade att gå framåt för att försöka kvittera. I mitten av perioden blir det dock Sirius som gör 4-2 genom Joakim Berglund, återigen håller sig Pontus Karlsson framme och reducerar till 4-3.

 

Många av Sirius tongivande spelare var väldigt anonyma i dagens match, en som inte fått så bra utdelning tidigare under matchen på sitt slit var Bobby Edberg som ändå gör viktiga mål i Sirius, Bobby satte matchavgörande 5-3 på ett direktskott efter framspelning från Markus Åkerfeldt.

 

Sirius vinner tre blytunga poäng och avancerar till tabellens tionde plats med 21 poäng, Höllviken ligger på 14:e och sista platsen med 17 poäng, två bakom Warberg som fick med sig en poäng från matchen mot AIK efter 3-3 vid full tid.

 

Det skiljer för övrigt endast tre poäng mellan AIK (22) på nionde plats och Warberg (19) på den trettonde platsen. Däremmelan ligger Sirius, Thorengruppen och Karlstad med 21 poäng vardera.

 

Sirius - Höllviken 5-3 (2-0, 1-2, 2-1)

Sirius mål: Markus Åkerfeldt, Carl Kostov-Bredberg, Christoffer Gustafsson, Joakim Berglund, Bobby Edberg.

Publik: 562

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.