Skriv ut denna sida
Storvretas Albin Sjögren och Sirius Dan Johansson. (Foto: Peter Bohlin) Storvretas Albin Sjögren och Sirius Dan Johansson. (Foto: Peter Bohlin)

Storvreta derbyvann mot blekt Sirius

2016-10-20 - 02:18

Storvreta tog emot Sirius i säsongens första derby mellan lagen i IFU Arena, nästan två tusen åskådare fick se Storvreta vinna med 7-3 efter bland annat två mål av landslagsaktuella Albin Sjögren.

 

Två snabba mål i mitten av första perioden från Nicklas Paulsson och Fredrik Lindholm gav Storvreta ledningen med 2-0. Sirius Johan Widh "kämpar" in reduceringen till 2-1 några minuter senare, dessvärre för Sirius del utökar Jimmie Pettersson till 3-1 och känslan var trots att skotten fördelades lika åt båda hållen att Storvreta var mer effektiva.

 

Minuten efter Petterssons mål får Sirius chansen att komma närmare då Dan Johansson stegar fram till straffpunkten. Siriuskaptenen gör inga misstag utan sätter straffen säkert till höger om Viktor Klintsten i mål.

 

I andra perioden får Storvreta bra utdelning på ett med "derbymått" mätt blekt Sirius och går fram till 6-2 med tre mål på åtta minuter från Jimmie Pettersson och två gånger om från Albin Sjögren. Det är inte mycket som talar för Sirius som kanske gör sitt sämsta derby sedan man gick upp i SSL. Sirius får dock lite kontakt i inledningen av den tredje perioden efter reducering av Bobby Edberg till 6-3.

 

Tredje perioden slutar oavgjort 1-1 och matchen 7-3 sedan Jesper Berggren som sökt och sökt skottläge efter sina båglöpningar under hela matchen till slut får utdelning. Med tre poäng med sig från matchen gick Storvreta förbi Sirius i tabellen upp på sjunde plats med 12 poäng, en poäng mer än Sirius på åttonde och sista slutspelsplatsen.

 

I nästa omgång, på söndag tar Sirius emot Pixbo hemma i IFU Arena och Storvreta möter Växjö på bortaplan.

 

Storvreta - Sirius 7-3 (3-2, 3-0, 1-1)

Storvretas mål: Jimmie Pettersson 2, Albin Sjögren 2, Nicklas Paulsson, Fredrik Lindholm, Jesper Berggren.

Sirius mål: Johan Widh, Dan Johansson (straff), Bobby Edberg.

Publik: 1 945

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.