Skriv ut denna sida
Sirius vann bortamötet mot Dalen med 7-6. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Sirius vann bortamötet mot Dalen med 7-6. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Uträknade Sirius i sjätte raka utan förlust

2016-10-14 - 01:56

Sirius besegrade Dalen på bortaplan med 6-7 i Superligans sjunde omgång, laget som var uträknat och skulle hamna sist i SSL enligt experterna har bara en förlust efter ordinarie tid under de sju första omgångarna.

 

Sirius kopplade ett tidigt segergrepp på hemmalaget Dalen i torsdagens omgång av Superligan, efter första perioden ledde man med hela 4-0 sedan Dan Johansson, Christoffer Gustafsson, Johan Elfving och Johan Widh i tur och ordning visat prov på effektivitet. Skotten efter första perioden slutade 9-9 men Sirius som sagt, betydligt effektivare än hemmalaget Dalen.

 

I andra perioden kommer Dalen igen något och gör två mål till 2-4 innan Dan Johansson återigen håller sig framme och gör 2-5.När andra perioden var färdigspelad hade Dalen knappat in till 3-5 men Christoffer Gustafsson gör 3-6 en bit in i den tredje perioden

 

När Mattias Jällrud som är tillbaka efter skada sätter 3-7 i den åttonde minuten tror nog alla att matchen är över, Dalen knappar dock in sakta men säkert, Viktor Nystedt gör 4-7 när klockan visar 12:30 och endast 17 sekunder senare reducerar Ketil Kronberg till 5-7. Det blir lite nerv i matchen när Niklas Wallén i Sirius drar på sig en utvisning och Patrik Suchanek reducerar till 6-7 med fem minuter kvar.

 

Sirius håller dock undan och Dalen drar på sig en utvisning under slutminuten då man är ivriga och har för många spelare på planen. Det är Sirius andra trepoängare i ligan och man visar återigen att man är ett väldigt svårslaget lag.

 

Bortsett från en förlust i seriepremiären har man bara förlorat ytterligare en match, det är i sudden death mot Warberg efter 4-4 hemma i IFU Arena. Det är sjätte raka matchen utan förlust under ordinarie speltid och inledningen på årets SSL har börjat förhoppningsfullt från uträknade Sirius.

 

Poängbäst i Uppsalalaget blev Mattias Jällrud med tre poäng (1+2) medans Dan Johansson och Christoffer Gustafsson gjorde två mål vardera. Sirius ligger på sjätte plats i tabellen med 11 poäng, bara två poäng från tredje platsen.

 

Dalen - Sirius 6-7 (0-4, 3-1, 3-2)

Sirius mål: Dan Johansson 2, Christoffer Gustafsson 2, Johan Elfving, Johan Widh, Mattias Jällrud.

Publik: 1 127

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.