Skriv ut denna sida
Johan Eriksson gjorde tre mål mot Höllviken. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Johan Eriksson gjorde tre mål mot Höllviken. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sirius kryssade på nytt i SSL

2016-10-09 - 03:21

Sirius spelade på lördagen oavgjort 6-6 mot Höllviken i den sjätte omgången av Superligan, det är fjärde gången som blåsvart kryssade.

 

Sirius fortsätter att vara svårslagna i årets Superliga, hittills har man bara förlorat en match, men man har också bara vunnit en match, resten har alltså slutat oavgjort.

 

Höllviken stod för lördagens motstånd på bortaplan och det var Sirius som tog ledningen genom Johan Eriksson, men lagen följdes åt och vid periodpausen var ställningen 2-2 sedan Sirius Johan Eriksson gjort ytterligare ett mål.

 

Andra perioden vill nog uppsalalaget glömma, Höllviken gick ifrån till 5-2 och kopplade ett rejält segergrepp på Sirius. I den tredje perioden fick dock Sirius bästa möjliga start med ett snabbt reduceringsmål av Peter Berlin till 5-3.

 

Innan halvan perioden hade spelats kunde Dan Johansson reducera till 5-4 och två minuter senare kvitterade Daniel Stenlund till 5-5. När sedan Johan Eriksson gjorde sitt tredje mål var vändningen total, från underläge 5-2 till ledning 5-6 med drygt fem minuter kvar.

 

Dessvärre för Sirius behövde Höllviken bara en minut på sig för att kvittera till 6-6 som sedemera blev slutresultatet även efter fem minuters förlängning.

 

På torsdag spelar Sirius bortamatch i Umeå mot Dalen.

 

Höllviken - Sirius 6-6 e fl. (2-2, 3-0, 1-4, 0-0)

Sirius mål: Johan Eriksson 3, Peter Berlin, Dan Johansson, Daniel Stenlund.

Publik: 826

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.