Skriv ut denna sida
Spiken i kistan, Johan Eriksson t.h gjorde 3-1 i tom kasse. (Foto: Peter Bohlin) Spiken i kistan, Johan Eriksson t.h gjorde 3-1 i tom kasse. (Foto: Peter Bohlin)

Blytung trea av Sirius

2016-09-29 - 00:16

Sirius tog en blytung trepoängare mot bottentippade Thorengrupen när lagen möttes i IFU Arena på onsdagen. Sirius avgjorde genom att vinna tredje perioden med 3-0 och matchen totalt med 4-1.

 

Både Sirius och Team Thorengruppen tippades av SSL-tränarna att ligga i botten av tabellen, med utgångspunkt från det så var matchen mellan de båda på onsdagen av största vikt. I en första period som nästan uteslutande innehöll ett evigt bollande runt ett uppställt Thorenförsvar lyckades båda lagen göra varsitt mål.

 

Thorengruppen tog ledningen i den tionde minuten men med två minuter kvar av perioden kvitterade Bobby Edberg till 1-1. Den andra perioden blev mållös trots att Sirius släppte på bromsen och visade lite ambitioner att gå framåt. Man var klasser bättre än sina motståndare när det gällde rörlighet och stod för en hel del fina kombinationer som dock blandades med en del taffliga ingripanden där man inte får kontroll på boll och teknik.

 

I mitten av perioden tilldömdes Sirius en straff som Dan Johansson stegade fram och dessvärre missade. Sirius vann skotten med 11-3 och i Thorengruppen storspelade målvakten Erik Ställ.

 

I den tredje perioden såg det ut att sluta som de tre senaste matcherna, oavgjort vid full tid men med fyra minuter kvar fyrade Carl Kostov-Bredberg av bössan från backplats och Ställ i målet var förmodligen skymd och tvingades kapitulera.

 

Under slutminuten tog sedan Thorengruppen ut sin målvakt och Johan Eriksson kunde skicka in 3-1 i tom kasse och med bara sekunder kvar fastställde Bobby Edberg slutresultatet till 4-1 för Sirius som nu har fyra raka matcher utan förlust vid full tid.

 

Resultatet var rättvist och Sirius vann skotten med 13-7 i sista perioden, totalt 29-13. Sirius går upp på sjunde plats i tabellen med 7 poäng, dock med en match mer spelad än de tre bakomvarande lagen i tabellen. Nästa match för Sirius spelas den 8 oktober mot Höllviken på bortaplan.

 

Sirius - Team Thorengruppen 4-1 (1-1, 0-0, 3-0)

Sirius mål: Bobby Edberg 2, Carl Kostov-Bredberg, Johan Eriksson.

Publik: 507

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.