Skriv ut denna sida
Sirius lagkapten Dan Johansson gjorde två mål mot Karlstad. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Sirius lagkapten Dan Johansson gjorde två mål mot Karlstad. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sirius kryssade i Karlstad

2016-09-22 - 04:42

Sirius fick oavgjort 3-3 i den svåra bortamatchen mot Karlstad på onsdagkvällen, det är lagets andra raka match utan förlust och man har inlett årets SSL på ett bra sätt.

 

Efter en inledande förlust i premiären mot favoriterna Falun med 4-7 var det svårt att veta vart Sirius stod. Samma Falun körde på onsdagkvällen över AIK med 17-2 vilket är noterbart. I andra omgången imponerade uppsalalaget då man åkte till Helsingborg och tog med sig två poäng efter vinst i sudden death med 5-6.

 

På onsdagkvällen var det dags för ny bortamatch, mot Karlstad som hade en sudden death-vinst i premiäromgången mot Thorengruppen och en förlust mot Höllviken borta med sig inför mötet mot Sirius.

 

I första perioden visar Sirius effektivitet och vinner med 0-2 båda målen gjorda av Dan Johansson. I andra perioden 12:e minut reducerar Jesper Karlsson för Karlstad. Hemmalaget kvitterar sedan i den tredje perioden till 2-2 efter bara 18 sekunder.

 

Karlstad fastställer sin vändning bara minuten senare då Adam Colling gör 3-2 och Sirius har svårt att komma till avslut. Det kommer dock en kvittering i mitten av perioden då Peter Berlin drar upp ett anfall och spelar fram Carl Kostov-Bredberg som kvitter till 3-3 som blir slutresultat.

 

Sirius har därmed tagit tre poäng på de två bortamatcherna och går stärka av detta inför lördagens hemmamöte mot Warberg. Noterbart från matchen var att Karlstad vann skotten med 17-9.

 

Karlstad - Sirius 3-3 e.fl (0-2, 1-0, 2-1, 0-0)

Sirius mål: Dan Johansson, Carl Kostov-Bredberg

Publik: 422

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.