Skriv ut denna sida
Jimmie Pettersson stod för två mål mot Helsingborg. (Foto: Adam Troy) Jimmie Pettersson stod för två mål mot Helsingborg. (Foto: Adam Troy)

Storvreta kopplade järngrepp om semifinalplatsen

2016-03-17 - 20:56

Storvreta kopplade ett järngrepp om Helsingborg genom att vinna den fjärde kvartsfinalen med 3-5. Man leder nu matchserien med 3-1 i bäst av sju matcher och har fördel av hemmaplan på lördag då man kan säkra semifinalplatsen.

 

Att det var mycket som stod på spel märktes för det var inget skönspel i kvällens drabbning, det var segt och slarvigt från båda lagen, speciellt under första perioden. Storvreta var nära att ta ledningen i den tionde minuten då Nicklas Paulsson får ett friläge i numerärt underläge, avslutet från backhandssidan misslyckades dock.

 

När Storvreta är på gång är det lite ologiskt Helsingborg som tar ledningen, det var efter en snygg diagonalpassning från Jani Kukkola till Nicklas Lindholm som gjorde 1-0 vid bortre stolpen.

 

Repliken kommer dock omgående, en minut senare kunde nämligen Storvreta kvittera till 1-1 sedan målvakten i Helsingborg släppt en retur som Joakim Olsson kunde peta in. Innan periodens slut tog sedan Storvreta ledningen med 1-2 när Rasmus Sundstedt serverade bollen genom hela Helsingborgsboxen till Alexander Rudd som placeringsskjuter bollen i bortre krysset.

 

Om första perioden saknade profil så blev den andra inte mycket bättre, det såg segt ut, spelarna såg trötta ut och i Storvreta var det tredjekedjan som drog upp tempot och stod för farten när dom fick spela.

 

Jimmie Pettersson gjorde 1-3 till Storvreta i den femte minuten men precis som senast i Uppsala tilldömdes Helsingborg en straff som Daniel Johnsson "zorrade" in i mål bakom en frustrerad Viktor Klintsten som var nära att ta straffen.

 

Andra perioden slutade 1-1 och ställningen inför den tredje var 2-3, det skulle dröja till den tionde minuten innan Helsingborg kvitterade till 3-3. Några minuter tidigare hade Rasmus Sundstedt ett riktigt bra läge att göra 2-4 i numerärt överläge.

 

Efter ett stolpskott från Storvreta får man till slut utdelning när Jimmie Pettersson snygg drar upp ett handledsskott i krysset från högerkanten till 3-4 med sju minuter kvar. Helsingborg tog ut målvakten med två minuter kvar och det blev dramatiskt då Helsingborg skapade lite tryck i anfallszon.

 

Viktor Klinsten gör en konsträddning med armen och nio sekunder senare lyfter Mattias Samuelsson in 3-5 i tom kasse från egen planhalva vilket blir slutresultat. Storvreta leder nu matchserien med 3-1 och kan avgöra på lördag när lagen möts igen hemma i Fyrishov.

 

Man kan säga att Storvreta har tre matchbollar, något som jag har svårt att se hur man ska missa. Lite oroväckande från matchen är att flera spelare i Storvreta såg slitna ut och hade svårt att prestera som man är van med att se. Det som talar för Storvreta är dock det faktum att Helsingborgs spelare också såg slitna ut.

 

Helsingborg - Storvreta 3-5 (1-2, 1-1, 1-2)

Storvretas mål: Jimmie Pettersson 2, Joakim Olsson, Alexander Rudd, Mattias Samuelsson.

Publik: 1 017

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.