Skriv ut denna sida
Stenhagen gjorde säsongens bästa match men fick nöja sig med en poäng mot Storvreta. (Foto: Peter Bohlin) Stenhagen gjorde säsongens bästa match men fick nöja sig med en poäng mot Storvreta. (Foto: Peter Bohlin)

Målfest i galet damderby - "svårt att vara nöjd"

2016-01-16 - 17:03

Tillknäppt, målsnålt och grinigt...glöm det - när Stenhagen och Storvreta möttes i damettans derby på lördagen var det öppna spjäll åt båda hållen. Stenhagen som fick nöja sig med en poäng efter 9-9 hade kanske förtjänat att vinna efter säsongens bästa insats.

 

- Hade vi vetat innan matchen att vi skulle spela oavgjort mot Storvreta hade vi kanske varit nöjda, men med tanke på hur matchen ser ut så är det svårt att vara nöjd, säger en besviken Malin Lundquist i Stenhagen efter matchen.

 

IMG 0131

Stenhagens lagkapten Malin Lundquist framför eget mål. (Foto: Peter Bohlin)

 

Det tog bara Stenhagen och Frida Viklund 36 sekunder att ta ledningen med 1-0 och fyra minuter senare utökades ledningen till 2-0. Bottenlaget Stenhagen hade fått bästa tänkbara start. Storvreta som var favoriter att vinna hade stora problem med Stenhagens aggressiva spel.

 

När Elina Hiort af Ornäs drog på sig en utvisning i den åttonde minuten fick Storvreta chansen i numerärt överläge, men inget mål förrän Hiort of Ornäs kom in i spel igen, hon fick nämligen bollen på mittplanen och tog sig fram på vänsterkanten förbi Storvretas Emma Johansson och bröt in på kassen och utökade Stenhagens ledning till 3-0.

 

IMG 0254

Storvretas Agnes Aronsson utmanar Stenhagens försvar. (Foto: Peter Bohlin)

 

Två snabba mål av Ebba Olaisson och Felicia Wallin gav Storvreta kontakt, men när man var på gång kommer två lika snabba kassar från Stenhagen och plötslig var man i ledningen med 5-2. Första perioden slutar 5-3 sedan Johanna Larsson reducerade för Storvreta.

 

Trenden håller i sig i andra perioden, Stenhagen gör 6-3, ett slumpmål från ingenstans. Storvreta kan dock jobba sig ikapp till 6-5 men Stenhagens Frida Viklund gör 7-5, hennes tredje mål och varje gång som Storvreta får kontakt lyckas Stenhagen trycka in en kasse, eller fler.

 

IMG 9715

Elina Hiort of Ornäs gör 3-0 direkt efter sin utvisning. (Foto: Peter Bohlin)

 

När Elina Hiort of Ornäs drar på sig sin andra utvisning under matchen reducerar Storvretas Emma Johansson till 7-6 men precis som tidigare under matchen svarar Stenhagen.

 

Deborah Mbenza utökar till 8-6 och Storvretas målvakt Matilda Gustafsson lämnar över kassen till Ida Moberg som släppte första skottet förbi sig och Stenhagen ledde efter två perioder med 9-6. Frågan är om inte Stenhagen gör sin bästa match för säsongen?

- Det kan jag nog hålla med om, svarar Malin Lundquist på min fråga, den här inställningen har jag inte sett tidigare, jag vet inte om det beror på att det är derby men jag önskar att det kunde varit så här i fler matcher, med fullt ös på bänken och på planen.

 

IMG 0275

Stenhagen i anfall mot den nyinsatte målvakten i Storvreta. (Foto: Peter Bohlin)

 

I den tredje perioden prioriterades försvarsspelet och det skulle dröja ända till den åttonde minuten för Storvreta, ett viktigt mål som betydde 9-7, dessförinnan hade man fått ett mål som både dömts mål och sedan blivit bortdömt. Ett slag på klubban i Stenhagens straffområde gav gästerna chansen att reducera ytterligare, Sara Berggren var kall och satte den utdömda straffen och 9-8 var ställningen med drygt tre minuter kvar.

 

Stenhagen försöker spela sig ur sin egen zon och gör det bra, men man blir tillbakapressade under slutminuterna och drar på sig en avvaktande utvisning och Storvretas målvakt springer ut för att byta in en extra utespelare.

 

IMG 0298

Felicia Wallin kvitterade till 9-9 i slutminuten. (Foto: Peter Bohlin)

 

Storvreta ställde upp och Felicia Wallin chansar med ett skott centralt som smiter in i mål och för första gången under matchen var Storvreta ikapp 9-9. En mållös sudden death följde och det var två besvikna lag som lämnade planen efter varsin poäng.

- Vi är ett ungt lag, säger Stenhagens lagkapten Malin Lundquist och menar att man haft ledningen tidigare med några mål och att man måste lära sig att stänga matcherna.

 

IMG 9850

Stenhagens lagkapten tror på sitt lag efter dagens insats. (Foto: Peter Bohlin)

 

Med tanke på er placering i serien, hur ser du på resten av säsongen?

- Det ser fortfarande relativt mörkt ut men den här kämparinsatsen visar ändå att vi fortfarande tror på det och att vi fortfarande kommer att gå för det, avslutar Stenhagens lagkapten Malin Lundquist.

 

Stenhagen - Storvreta 9-9 (5-3, 4-3, 0-3)

Stenhagens mål: Frida Viklund 3, Julia Baeckman 2, Elina Hiort of Ornäs, Deborah Mbenza, Frida Eriksson, Malin Lundquist.

Storvretas mål: Emma Johansson 2, Felicia Wallin 2, Johanna Larsson, Sara Berggren (straff), Rebecka Larsson, Ebba Olaisson, Agnes Aronsson.

Publik: 161

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.