Skriv ut denna sida
Emma Johansson gjorde ett av Storvretas två mål. (Foto: Adam Troy) Emma Johansson gjorde ett av Storvretas två mål. (Foto: Adam Troy)

Överraskande damförlust för Storvreta

2015-11-15 - 04:39

Storvretas innebandydamer har övertygat i damettan efter sex omgångar. På lördagen åkte man dock på sin andra förlust när man tog emot KAIS Mora Ungdom på hemmaplan.

 

Storvretas damer var favoriter inför mötet med KAIS Mora Ungdom hemma i Vattholma sporthall på lördagen. De drygt 200 åskådarna fick se en jämn där båda lagen skapade ungefär lika många chanser men det är KAIS Mora som gör första målet.

 

Med nio sekunder kvar av första perioden gör Moa Gustafsson 0-1 till gästerna och det skulle dröja tills den 16:e minuten i andra perioden innnan Storvretas Emma Johansson kunde kvittera till 1-1. Oavgjort 1-1 blir periodens resultat sedan Johanna Stickopers åter givit KAIS Mora ledningen innan periodens slut.

 

Tredje perioden slutar också oavgjort 1-1 sedan Emelie Gustafsson utökat till 1-3 i periodens inledning. Sara Årehed ger Storvreta hoppet åter genom att reducera till 2-3 i den 13:e minuten men fler mål faller inte under matchen och Storvretas andra förlust är ett faktum.

 

Noterbart från matchen är att 16-åriga Moa Gustafsson är inblandad i samtliga KAIS Moras tre mål genom att själv göra ett och spela fram till två.

 

Storvreta - KAIS Mora ungdom 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

Storvretas mål: Emma Johansson, Sara Årehed.

Publik: 212

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.