Skriv ut denna sida
Trångt framför Storvretas mål när Endre gjorde 1-2. (Foto: Peter Bohlin) Trångt framför Storvretas mål när Endre gjorde 1-2. (Foto: Peter Bohlin)

Träningsförlust för Storvreta

2015-08-16 - 03:55

Storvretas damer tog emot Gotländska Endre i lördagens träningsmatch i Allianshallen. Man stod upp bra i två perioder men föll till slut med hela 1-12 mot SSL-laget.

 

Storvreta matchade SSL-laget bra inledningsvis men i den 12:e minuten får gästerna hål på ett så långt bra storvretaförsvar. Ett snabbt frislag ställde hemmalaget och Endres Anna Jacobsson kunde sätta 0-1.

 

IMG 3384

Amanda Gezelius bryter in på mål. (Foto: Peter Bohlin)

 

Med fyra sekunder kvar av perioden kvitterar dock Storvretas Linnea Cederberg rättvist till 1-1. I andra periodens åttonde minut kan Endre återigen ta ledningen, man kan även utöka två gånger om  och gå fram till 1-4 inför tredje perioden.

 

IMG 3172

Storvretas Linnea Cederberg checkar på Endrespelaren. (Foto: Peter Bohlin)

 

Storvreta har svårt att komma in och skapa målchanser på Gotländskorna och skillnaderna mellan lagen är stora vilket ska visa sig i den sista perioden där det rinner iväg för Endre. Man vinner tredje perioden med hela 0-8 efter bland annat tre raka mål av storstjärnan Anna Jacobsson som därmed blev målbäst hos gästerna med fyra mål.

 

Bildsvep från matchen

 

Storvreta - Endre 1-12 (1-1, 0-3, 0-8)

Storvretas mål: Linnea Cederberg.

Publik: Uppgift saknas.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.