Skriv ut denna sida
Tuffa tag av Kristofer Widlundh framför sin målvakt. (Foto: Peter Bohlin) Tuffa tag av Kristofer Widlundh framför sin målvakt. (Foto: Peter Bohlin)

Widlundh klar för Hagunda

2015-05-25 - 23:51

Hagundas innebandyherrar redovisar ytterligare ett nyförvärv från Svenska Superligan då Kristofer Widlundh från Växjö återvänder till moderklubben.

 

Hagunda rustar för en comeback i innebandyallsvenskan och har presenterat SSL-spelare på löpande band. Nu har man även gjort klart med centern Kristofer Widlundh som var med och tog upp Växjö i Superligan och efter fem säsonger i klubben varit med och spelat två SM-slutspel.

 

Widlundh är en "energispelare" som ofta visar vägen med inställning och attityd. Nu flyttar den rutinerade centern hem till Uppsala och återvänder till moderklubben Hagunda som han lämnade efter tio säsonger för spel i Årsta IBK (FBC Uppsala).

 

- Kristofer är lite av en drömvärvning för oss, skriver Hagundas Sportchef Nikola Marincic på klubbens hemsida och menar att centersidan nu är komplett.

 

Hagunda har sedan tidigare värvat SSL-backarna Gustaf Bäckström (Storvreta), Johan Wedin (Granlo) och Robin Söderberg (Sirius). Med Widlundh på Centerpositionen ser laget allt mer komplett ut, det är dock oklart om man fortfarande håller öppet för eventuella nya forwards.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.