Skriv ut denna sida
Falun vann med förkrossande 3-10 mot Storvreta. (Foto: Peter Bohlin) Falun vann med förkrossande 3-10 mot Storvreta. (Foto: Peter Bohlin)

Falun körde över Storvreta

2014-12-22 - 00:37

Det var upplagt för innebandyfest efter en klang och jubelföreställning där Hannes Öhmans nr 14 på NHL-manér hissades upp i taket. Men när matchen väl startade var det inte mycket till klang och jubel från Storvreta som passade på att göra kanske sin sämsta insats någonsin i Fyrishov.

Falun gör 0-1 i den fjärde minuten men Storvreta får chansen nästan direkt efter att spela i numerärt överläge när Falun drar på sig två utvisningar samtidigt. När Storvreta får spela med två man mer i två minuter och inte skapar någonting anar man att den här matchen inte kommer att sluta bra.

2014-12-21 ssl storvreta falun ab-152

Mattias Samuelsson hade mycket att göra i försvaret. (Foto: Annette Bohlin)

Omskrivna Tero Tiitu gör 0-2 vilket också blir resultatet efter första perioden. I andra går Falun ifrån till 0-5 det är Jack Kvist som sätter femman bakom Viktor Klintsten och Falun är bättre på alla händer den här kvällen.

Man är framförallt beredda att offra sig och kämpar kopiöst framför egen kasse, framåt höjer man sig inte på något sätt, det är Storvreta som är på en annan nivå - lägre nivå.

2014-12-21 ssl storvreta falun ab-158

Henrik Stenberg jobbade hårt framför Faluns kasse. (Foto: Annette Bohlin)

När Johannes Larsson gör 0-6 i inledningen av den tredje perioden anar man att Faluns målvakt som varit mycket bra, Måns Parsjö-Tegner kanske skulle kunna hålla nollan. Så blev dock inte fallet, Mattias Samuelsson spräckte nollan men inte många orkade jubla över målet.

Minuten senare replikerar Rasmus Enström med att göra 1-7 och Casper Backby gör 1-8 mindre än en minut senare. Alexander Rudd visade en tydlig frustration på bänken men i övrigt var det lugnt, inga direktiv delades ut från tränarparet som närmast verkade paralyserade.

2014-12-21 ssl storvreta falun ab-087

Mika Kohonen och hans Storvreta hade ingen bra dag. (Foto: Annette Bohlin)

Joakim Olsson och Albin Sjögren gör varsitt mål på en halv minut till 3-8 men det återstår endast 3.24 av matchen som givetvis var förlorad för hemmalaget. Tero Tiitu gör 3-9 och med fyra sekunder kvar är förnedringen total, Alexander Galante-Carlström gör tvåsiffrigt och Falun vinner med 3-10, och man gör det fullt rättvist.

Efter 0-6 fyra minuter in i tredje perioden tittar jag kontinuerligt mot Stefan Forsman och Jonas Wärm, Storvretas tränarpar för att se vad man skulle hitta på. Men det var anmärkningsvärt, inget snack med vare sig spelare eller varandra.

2014-12-21 ssl storvreta falun ab-414

Falun hade bra utdelning i Power Play och höll tätt i Box Play. (Foto: Annette Bohlin)

Varför bytte man inte ut Viktor Klintsten? Flera av spelarna som brukar vara heta, t.ex Rasmus Sundstedt, Jesper Berggren och Staffan Jacobson hängde inte alls med, Mika Kohonen, Fredrik Holtz såg man knappt av och Viktor Klintsten släpper in 10 mål på 25 skott - det är inte ok någonstans.

2014-12-21 ssl storvreta falun ab-023

Hannes Öhman fick en värdig avskedhyllning före matchen. (Foto: Annette Bohlin)

Mest synd är det om Hannes Öhman som hade bjudit dit kompisar från Åland och gamla innebandykompisar från Balrogtiden. På läktaren fanns innebandylegendarer som t.ex Bruno Lundberg och Christian Hellström med flera.

Inte nog med att prestationen såg ut som den gjorde, i tredje perioden utgick Staffan Jacobsson med kraftiga smärtor i fotleden. Sällan kommer ett juluppehåll bättre än nu.

Storvreta - Falun 3-10 (0-2, 0-3, 3-5)

Storvretas mål: Mattias Samuelsson, Joakim Olsson, Albin Sjögren.

Publik: 2 147

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills.

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.