Skriv ut denna sida
Förra säsongen vann lagen varsin match. (Foto: Peter Bohlin) Förra säsongen vann lagen varsin match. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius i hemmapremiär

2014-09-20 - 03:38

I eftermiddag gör Sirius hemmapremiär i Superligan, man möter Granlo som i likhet med Sirius kommer från en premiärförlust i första omgången.

 

Granlo gjorde en lysande säsong för två år sedan men lyckades inte alls lika bra förra säsongen och hamnade utanför slutspelet. Inför den här säsongen tippas man på den undre halvan av den samlade tränarkåren och man inledde med förlust mot mästarna Falun 2-7.

 

Laget har den lite blygsamma målsättningen att "bli bättre än förra säsongen" (11:a med 33 poäng) och lagets poängkung Johan Samuelsson får ta ett tungt ansvar tillsammans med Robin Nilsberth. Sundsvallslaget tillhör inte Silly seasonsvinnarna och elaka tungor har sagt "förr värvade man superstars, nu värvar man småkillar från Ankarsvik".

 

Man syftar såklart på de tre nyförvärven Carl Åkersten, Nils Ådal och Tobias Wiesinger, spelare med utvecklingspotential men inga SSL-stjärnor - ännu.

 

Sirius föll mot Dalen i sin premiär med 6-4 sedan man hamnat i underläge med 2-0 och därefter fått jaga hela matchen utan att komma ikapp. Sirius var förra säsongen ett helt annat lag på hemmaplan än på bortaplan, och rapporterna från matchen mot Dalen i premiären säger att Sirius gick ifrån sitt spel med hög press, något som vi förmodligen kommer att få se i Fyrishov i eftermiddag.

 

I Sirius är publikfavoriten Billy Nilsson tillbaka som svensk mästare med Falun, den tidigare Siriusspelaren är tillbaka i klubben med ytterligare en återvändare, även Erik Svenson är tillbaka och Sirius har behållit sina nyckelspelare.

 

Förra säsongen vann de två lagen varsin match, på respektive hemmaplan 6-2 i Fyrishov och 9-6 i Sundsvall.

 

Håll ett extra öga på den tidigare Siriusmålvakten Tomas Åhrberg i Granlo som alltid tänder till lite extra när Sirius står för motståndet. Enligt rapporter kommer hammondorgeln att finnas på plats i Fyrishov när tekning sker klockan 15,30.

 

Uppsalanyheter tippar: Sirius - Granlo 6-3

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.