Skriv ut denna sida
Damklubbarna i SSL samlade vid Globen. (Foto: Peter Bohlin) Damklubbarna i SSL samlade vid Globen. (Foto: Peter Bohlin)

SSL: KAIS Mora favoriter, FBC Uppsala missar slutspelet

2014-09-09 - 19:55

KAIS Mora är skyhöga favoriter till att vinna serien även denna säsong enligt tränarna i Superligan, som tvåa tror man att Djurgården kommer och FBC Uppsala missar slutspelet - i alla fall om man får tro på tränartipsen.

 

På tisdagen genomfördes Superligans upptaktsträff på Globen i Stockholm de kommande tre årens nya SM-finalarena. På plats fanns representanter från samtliga damklubbar och enligt tränartipsen är det KAIS Mora som får bära favoritskapet.

 

Djurgården som har tappat totalt tio spelare som spelade SM-final och vann guld i våras tippas lite överraskande som tvåa före IKSU och Rönnby/Västerås.

 

FBC Uppsala missar slutspelet och hamnar på nionde plats enligt tränartipsen, men experten Ann-Sofie Sundholm tror på att chansen finns för Uppsala.

- De har värvat helt rätt för att sätta Uppsala på kartan men andra säsongen är tupp, säger Sundholm.

 

Tränaren Viktor Matsenius tror på sitt lag och ser FBC Uppsala som ett slutspelslag.

- Förra säsongen hade vi 22 spelare som inte spelat en sekund i SSL, i år har alla spelat i SSL och vi vill ta oss till slutspel, säger Matsenius på upptaktsträffen.

 

Upptaktsträffens största sågning stod den nya experten Ann-Sofie Sundholm för när nykomlingarna Telge stod under luppen.

- Tar dom över fem poäng så är det bra gjort, sa Sundholm om deras chanser i SSL.

 

FBC Uppsala inleder säsongens seriespel borta mot Jönköping den 19 september klockan 19,00.


Tränarnas tips:
1. KAIS Mora
2. Djurgården
3. IKSU
4. Rönnby Västerås
5. Pixbo Wallenstam
6. Endre
7. Dalen
8. Täby
9. Uppsala
10. Karlstad
11. Falun
12. Huddinge
13. Jönköping
14. Telge

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.