Skriv ut denna sida
Henrik Stenberg en av Storvretas viktigaste spelare. (Foto: Peter Bohlin) Henrik Stenberg en av Storvretas viktigaste spelare. (Foto: Peter Bohlin)

Ovisst inför semifinal fem

2014-04-03 - 03:37

Storvreta och AIK möts i kväll för femte matchen i semifinalserien, det står lika 2-2 i matcher och den som vinner ikväll har "matchboll".

 

När lagen möttes för två dagar sedan i Solnahallen hade Storvreta grepp om matchen i slutperioden men drar på sig olyckliga utvisningar där AIK kan vända underläge 4-5 till ledning med 6-5 genom två mål i power play.

 

Nu står båda lagen på ruta ett igen och det lag som vinner i Fyrishov på torsdagkvällen skaffar sig "matchboll" inför bortamötet på lördag i Jakobsbergs Sporthall. I den senaste matchen lyckades AIK bra med att ta bort Storvretas starkaste anfallsvapen Rasmus Sundstedt, Fredrik Holtz och Henrik Stenberg. Men man kämpade också heroiskt med en hög belastning på sina bästa spelare. 

 

Det var lite slutspelgrinigt och situationen med Henrik Stenbergs "slag" mot Kim Nilssons bröst som ledde till AIKs 6-5 i power play har diskuterats flitigt. Kim Nilsson föll dramatiskt och kritiska röster menade att AIK-stjärnan förstärkte och filmade till sig utvisningen på Stenberg.

 

Eftersnacket har också handlat om ett "kansliuttalande" från AIKs sportchef om filmande Storvretaspelare, något som retat upp Storvetalägret.

 

Det verkar dock som att båda lagen vill göra upp semifinalserien på planen och inte på något kansli eller i den juridiska nämnden. Helt klart är dock att den typen av situationer som Stenberg försatte sig och sitt lag i genom att utdela ett slag mot Kim Nilssons bröst kommer inte att gynna Storvreta i jakten på en finalplats.

 

Räkna med att det kommer vara fortsatt hett mellan lagen i kvällens match, de som håller sig mest kyliga när det hettar till kommer att vinna en jämn match med uddamålet förutspår vi.

 

Uppsalanyheter tippar Semifinal 5:7 Storvreta - AIK 6-5

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.