Skriv ut denna sida
Heta känslor mellan Storvreta och AIK i den senaste matchen. (Foto: Peter Bohlin) Heta känslor mellan Storvreta och AIK i den senaste matchen. (Foto: Peter Bohlin)

Storvreta kan skaffa "matchboll" ikväll

2014-04-01 - 04:21

Ikväll spelas SM-semifinal nummer fyra mellan AIK och Storvreta, vid en eventuell seger för Uppsalalaget skaffar man sig "matchboll" inför torsdagens match i Fyrishov.

 

Efter helgens dubbelmöte i Uppsala har Storvreta 2-1 i den matchserie som ska avgöras i bäst av sju. På lördagen kunde AIK vinna efter seger i sudden death med 3-4 efter ett slumpmål av Kim Nilsson.

 

I söndagens match såg det oerhört stabilt ut i Storvretas spel och AIK hade egentligen aldrig någon chans, hemmaförsvaret gjorde kanske slutspelets stabilaste insats. Samtidigt som man har fått ordning på sin defensiv har också effektiviteten framåt ökat och man behöver inte jobba lika hårt för sina mål som i matchserien mot Mullsjö.

 

AIK är betydligt mer förutsägbara än Mullsjö och lagen känner varandra väldigt väl vilket gör att ett formtoppat Storvreta har lättare att prestera. Det finns dock ett litet orosmoln på himlen, Mattias Samuelsson fick en bristning i vadmuskeln senast och kommer förmodligen inte att spela i kväll.

 

Kan Storvreta ta med sig spelet från söndagen är chanserna goda för en seger och i så fall en ledning med 3-1 i matcher, det skulle ge ett utomordentligt läge inför torsdagens match i Fyrishov. Vid en hemmaseger så är läget exakt detsamma som innan semifinalerna, det vill säga att det är lika och den som ska ta sig till final måste vinna ytterligare två matcher.

 

Båda lagen förstår naturligtvis att det är en nyckelmatch ikväll, en Storvretaseger kommer innebära en extremt tung uppförsbacke för AIK samtidigt som Storvreta har tre chanser på sig att ta sig till final.

 

Uppsalanyheter tippar: AIK - Storvreta 4-5 efter sudden death.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.