Skriv ut denna sida
Storvreta vann semifinal tre mot AIK. (Foto: Annette Bohlin) Storvreta vann semifinal tre mot AIK. (Foto: Annette Bohlin)

Stabilt Storvreta vann

2014-03-30 - 20:01

Söndagens SM-semifinalmöte mellan Storvreta och AIK gav hemmaseger efter en mycket stabil insats där AIK egentligen inte hade en chans.

 

Trots att det blev nästan helt jämnt i antal avslut för de två lagen (19-21) så var det Storvretas försvarsspel som grundlade dagens seger med 5-2.

Storvreta får bästa tänkbara starten i första perioden genom mål av Henrik Stenberg (Staffan Jacobsson enligt protokollet) som håller sig framme och jobbar till sig bollen i första minuten. I mitten av perioden kan sedan Rasmus Sundstedt sätta bollen på sitt favoritställe, i bortre krysset. Målet kommer till efter ett riktigt fint samarbete i kedjan och det är Henrik Stenberg som står för framspelningen.

 

2014-03-30 bildsvep storvreta aik b 006

Alexander Egebrant och Henrik Stenberg i närkamp. (Foto: Annette Bohlin)

 

Det är lite hetsigt mellan en del spelare och det hettar till i en del närkamper, det är mycket ge och ta som gäller men domarna har bra kontroll på matchen.

 

I andra perioden hittar AIK vägar in framför Klintsten i Storvretakassen som är riktigt bra i dagens match, han kan dock inte göra mycket när AIK reducerar till 2-1 i mitten av perioden genom lagkaptenen Karl-Johan Iraeus.

 

AIK har jobbat sig in i matchen men det känns trots det som att Storvreta kontrollerar händelserna ganska bra. Men mot ett lag som AIK går det aldrig att slappna av.

 

2014-03-30 bildsvep storvreta aik b 018

Joakim Olsson i jakt på Henrik Lorendahl. (Foto: Annette Bohlin)

 

Storvreta som har haft lite problem med sin effektivitet under slutspelet får bra utdelning i tredje perioden. Fredrik Holtz sätter 3-1 i den sjunde minuten och Rasmus Sundstedt utökar till 4-1 i den 11:e minuten och publiken som uppgick till 2 267 personer trivs med det som man bjuds på idag.

 

2014-03-30 bildsvep storvreta aik b 029

Hannes Öhman jublar efter sin straff som gav 5-1. (Foto: Annette Bohlin)

 

När sedan Storvreta tilldöms en straff i slutet av perioden stiger jublet då Hannes Öhman stegar in på planen för första gången. Hannes går sakta fram och skottfintar en gång och klipper sedan till stenhårt till 5-1 på en chanslös Patrik Åhman i AIK-kassen.

 

Matchen slutar 5-2 sedan AIKs Andreas Dahlkvist reducerat med halvminuten kvar.

 

Det var många i Storvreta som var bra i dagens match, mina toppar är nog Rasmus Sundstedt och Henrik Stenberg, även Viktor Klintsten gjorde en stabil insats.

 

Storvreta leder semifinalserien med 2-1 i matcher, nästa match spelas i Solnahallen på tisdag.

 

Storvreta - AIK 5-2 (2-0, 0-1, 3-1)

Storvretas mål: Rasmus Sundstedt 2, Henrik Stenberg, Fredrik Holtz, Hannes Öhman (straff).

Publik: 2 267

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.