Skriv ut denna sida
Fredrik Holtz skickade Storvreta till semifinal i sudden death. (Foto: Morgan Jansson) Fredrik Holtz skickade Storvreta till semifinal i sudden death. (Foto: Morgan Jansson)

Kvartsfinalen som hade allt

2014-03-25 - 00:21

Lapp på luckan, två bortdömda mål, en vändning från underläge 0-2 och till slut vinst i sudden death. Det vore lättare att räkna upp vad som saknades i måndagens innebandyrysare.

 

De flesta av de drygt 2400 åskådarna i Fyrishov hade nog förväntat sig en målsnål match, men efter tolv minuters spel har redan fem mål fallit i matchen. Mullsjö får bästa tänkbara start och Johan Nygårdh kan sätta 0-1 redan efter en minuts spel när han mer eller mindre slänger in bollen på mål.

 

Sedan utökar man till 0-2 i den sjätte minuten på ett märkligt skott långt utifrån av David Gillek som letar sig in i mål, och gästerna fick precis den start som man behövde. Henrik Stenberg som var tillbaka efter sjukdom sätter reduceringen till 1-2 och Rasmus Sundstedt kvitterar till 2-2 i power play, båda målen med bara en minuts mellanrum.

 

IMG 8396-copy-2

Mullsjöjubel efter ett av lagets mål. (Foto: Morgan Jansson)

 

Publiken hinner knappt sluta jubla för halvminuten senare kan Johan Nygårdh göra sitt andra mål sedan Storvreta slarvat med bollen. Perioden slutar 2-3 och någon "tråkinnebandy" är det inte tal om, båda lagen vill gå framåt.

 

Matchen fortsätter i samma anda som i den första och båda lagen snäpper upp sig i sitt försvarsspel vilket bidrar till att vi inte fick se lika många mål under perioden som i första. Efter åtta minuter tilldöms Mullsjö straffslag sedan Jesper Berggren ska ha stoppat bollen med handen, såg tveksamt ut.

 

straffen

David Gillek satte sin straff men målet dömdes bort. (Foto: Morgan Jansson)

 

Det är David Gillek som lägger straffen som skall komma att bli omdiskuterad, Gillek drar åt vänster och lägger över på häger och sätter bollen bakom Klintsten, men domaren slår ut med armarna och menar att bollen drogs bakåt och Storvreta har tur.

 

I det efterföljande numerära överläget för Mullsjö kan Rasmus Sundstedt snappa åt sig bollen och går över hela banan och sprätter upp ett handledsskott rätt upp i krysset och det är återigen kvitterat. Inte nog med det, Storvreta kopplar greppet om matchen när man kan göra både 4-3 och 5-3, båda målen efter samarbete mellan Henrik Stenberg och Fredrik Holtz.

 

IMG 8469-copy-2

Henrik Stenberg och Mika Kohonen jublar. (Foto: Morgan Jansson)

 

I det läget ser det ut som att Storvreta ska gå ifrån men Mullsjö kommer tillbaka och innan perioden är slut står det 5-5 efter mål av Kim Hadelund och Petter Van Keppel. Den senare ofta inblandad i gruff med Storvretaspelare.

 

Tredje perioden står och väger men den blir mållös och matchen skall avgöras i sudden death och det går bara cirka tio sekunder så har Mullsjös Kim Hadelund ett farligt avslut som Viktor Klintsen räddar. Den som minns avgörandet förra säsongen där Falun satte segermålet i SM-semifinalens sista och avgörande match i sudden fick förmodligen en flashback där.

 

IMG 8743-copy-2

Fredrik Holtz gör 5-3 till Storvreta. (Foto: Morgan Jansson)

 

I anfallet efter kan Stenberg stöta fram bollen till Fredrik Holtz på högerkanten samtidigt som han löper in framför mål och får tillbaka bollen och sätter avgörande 6-5 som tar Storvreta till semifinal. Ett vilt jubel utbryter i Fyrishov och Storvreta visar en lagmoral och styrka som få när man vänder matchserien från underläge 1-3 till 4-3 med vinst i sjunde och avgörande matchen.

 

Stora matchvinnare är duon Fredrik Holtz och Henrik Stenberg som tillsammans ligger bakom fyra av de sex målen. Förutom de två så var Rasmus Sundstedt lysande i dagens match och hans mål i numerärt underläge var ett riktigt klassmål.

 

Bildsvep från matchen ---> Bildsvep

 

I semifinalen får man möta ärkerivalerna AIK och den första matchen spelas redan på onsdag i Solna, därefter är det två hemmamatcher på lördag och söndag i Uppsala.

 

Storvreta - Mullsjö 6-5 s.d (2-3, 3-2, 0-0, 1-0)

Storvretas mål: Henrik Stenberg 2, Fredrik Holtz 2, Rasmus Sundstedt 2.

Publik: 2 430

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.