Skriv ut denna sida
Rickie Hyvärinen, en av Storvretas bästa spelar i segermatchen mot Mullsjö. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Rickie Hyvärinen, en av Storvretas bästa spelar i segermatchen mot Mullsjö. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Storvreta kvitterade i kvartsfinalserien

2014-03-22 - 19:05

Storvreta kvitterade matchsserien mot Mullsjö och tvingar fram en sjunde och avgörande match i SM-slutspelets kvartsfinalserie.

 

Storvreta hamnade i underläge med 1-0 efter ett skott i box play som lite olyckligt letade sig in under Viktor Klintsten i den andra periodens 14:e minut. Det är David Gillek som skjuter från sin högerkant, dessförinnan var det Storvreta som hade initativet i första perioden och haft bland annat två skott i stolpen.

 

Båda försvaren spelar tight och bjuder nästan inte på någonting, men när Mullsjö gör ledningsmålet får man ett litet övertag och spelar upp sig rejält de minuter som är kvar av perioden. Rasmus Sundstedt är dock mycket nära att kvittera med halvminuten kvar sedan Mullsjö dragit på sig en utvisning, Christian Qvist i hemmakassen gör dock en makalös enhandsräddning.

 

I den tredje perioden får Storvreta bästa möjliga starten med kvittering till 1-1 redan efter 17 sekunder. Det är Fredrik Holtz som vänder bort Adam Fransson och sätter bollen bredvid Qvist i mål, ett viktigt mål för Storvreta som får tillbaka initiativet i matchen.

 

När sedan Jesper Berggren lägger in bollen mot ett samlat Mullsjöförsvar styr Rasmus Sundstedt in ledningensmålet 1-2 till Storvreta när klockan står på 6 minuter. Båda lagen har så långt varit mycket försiktiga med att gå bort sig, både i spelet med och utan boll men när Mattias Samuelsson utökar till 1-3 med drygt åtta minuter kvar finns det bara ett läge för Mullsjö.

 

Storvreta skapar flera målchanser, den man minns bäst var Joel Kanebjörks friläge med Qvist i den 16:e minuten men han räddar med hjälmen.

 

Det blir rafflande i slutet då Mullsjö plockar ut målvakten och Kasper Hedlund lägger en diagonalare i djupet på vänsterkanten där Jimmie Pettersson kan reducera till 2-3. Målet görs sedan man plockat sin målvakt för att försöka utjämna.

 

Knappt halvminuten senare kommer det en repris på den där djupa diagonalaren, Jimmie Pettersson skjuter under Klintsten men bollen går utanför målet, mycket nära där att Mullsjö kunde kvittera. Storvreta vinner matchen med 2-3 och tvingar fram en avgörande match i Fyrishov på måndagkväll.

 

Mullsjö - Storvreta 2-3 ( 0-0, 1-0, 1-3)

Målen Storvreta: Fredrik Holtz, Rasmus Sundstedt, Mattias Samuelsson.

Publik: 1 834

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.