Skriv ut denna sida
Michael Rasi och hans Hagunda är redo för kvalet. (Foto: Annette Bohlin) Michael Rasi och hans Hagunda är redo för kvalet. (Foto: Annette Bohlin)

Rasi: "Det kommer att bli tufft och tight"

2014-03-09 - 01:28

Nästa vecka går Hagunda in i Allsvenskt kval, det är två säsonger sedan man åkte ur allsvenskan och nu har man chansen att ta sig tillbaka men det är en lång väg dit.

 

Hagunda går in i kvalet med två klara förluster, dels mot Älvsjö (2-9) och nu senast mot Gävle (3-10), det är dock ingenting som oroar tränaren Michael Rasi.

- Vi har varit klara för kvalet nu ett tag och det är svårt för laget att tända till i serielunken.

 

Hagundas mål inför säsongen har varit att ta sig till det allsvenska kvalet, man har pratat mycket om det och enligt Rasi kommer man att vara förberedda nästa vecka då man först möter Visby hemma på söndag den 16 mars och sedan i två bortamatcher lördag + söndag helgen efter om det inte är avgjort efter de två första matcherna.

 

 Det fyra lagen som gör upp om en plats i Allsvenskan är Gävle och Älvsjö som möter varandra och Visby som möter Hagunda. Vinnaren i de två matcherna möter varandra i bäst av tre matcher innan det är klart vilket lag som går upp.

 

Hagunda har ett litet psykologiskt övertag på Visby från lagens två möten i serien som båda slutade med seger för Uppsalalaget, bortamatchen efter förlängning.

- Det kommer bli tufft och tight och vi måste vara på tårna och göra det vi kommit överens om för att kunna vinna, säger Michael Rasi.

 

Rasi ser också att Hagunda är ett bättre lag än Visby och förklarar.

- Visby lever på förstafemman medans vi har tre femmor som kan kliva fram.

 

Första matchen spelas söndag den 16 mars i Allianshallen klockan 14,00.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.