Skriv ut denna sida

Rasbo vidare till SM-slutspel

2014-01-27 - 02:41

I helgen spelades andra omgången av SM för 13-15-åringar - Newbody Cup, från Uppsala deltog Rasbos P14 och Gottsundas P15.

 

För Rasbos pojkar gick det riktigt bra, man besegrade först Gävle med uddamålet 5-4 efter bland annat två mål av Viktor Johansson som blev lite av en matchvinnare, Johansson gjorde det matchavgörande 5-4 i den sextonde minuten framspelad av Michael Jansson.

 

I den andra matchen mötte man Skälby inför rekordpubliken 161 personer. Första perioden var helt jämn och slutade 1-1 men Rasbo var det klart starkare laget i andra perioden. Det är Michael Jansson som visar vägen genom att först sätta 1-2 och fyra minuter senare utökar han till 1-3. Slutresultatet blir 1-4 sedan Anton Östlund Wessberg gjort matchens sista mål.

 

Rasbo är nu klara för SM-slutspel tillsammans med åtta andra lag i Sverige.

 

Om det gick bra för arrangörsklubben så gick det inte lika bra för Gottsunda i klassen P15. Gottsunda förlorade alla tre gruppspelsmatcherna och kom sist i gruppen efter Täby, Rönnby och Åkersberga.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.