Skriv ut denna sida

Stark försvarsinsats när Sirius slog Mullsjö

2014-01-25 - 21:32

Sirius vann dagens match mot Mullsjö på bortaplan i herrarnas SSL. Bra försvarsspel var nyckeln i 4-2-segern.

 

Sirius som kämpar i bottenskiktet av herrarnas SSL i innebandy tog idag tre blytunga poäng borta mot tabellsjuan Mullsjö. Efter åtta minuter kunde lagets poängkung Peter Berlin se till att gästande Sirius tog ledningen. En ledning som stod sig i nästan fyra minuter, innan hemmalaget kunde kvittera. Sirius skulle dock få gå till den första periodvilan med en 2-1-ledning. Berlin var även denna gång inblandad, men denna gång som framspelare till Kim Johansson efter 15.39.

 

Berlin tvåmålsskytt
Innan två minuter är spelade av mittperioden är Berlin framme ännu en gång. Han sätter 1-3 till gästerna, framspelad av Jesper Lundgren. Och Sirius kan även öka på till 1-4 i mitten av perioden, innan hemmalaget sätter sitt andra för matchen, även det i den andra perioden.

 

Bra försvarsspel
Mullsjö trycker på ordentligt i den avslutande perioden och vann skotten totalt med 24-17. Sirius spelade dock ett mycket bra försvarsspel och hemmalagets skott var oftast utifrån och från dålig vinkel och gästande Sirius kunde hålla undan och ta tre poäng. Segern innebär att man nu ligger på en tiondeplats i tabellen.

 

Mullsjö – Sirius 2-4 (1-2, 1-2, 0-0)

Mål Sirius: Peter Berlin 2, Kim Johansson, Aron Olsson

Publik: 1 363

 

Fredrik Williamsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under sport, uppsala, SSL herr, sirius, mullsjö

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.