Skriv ut denna sida

Formstarka Storvreta vann i sudden

2014-01-18 - 18:50

Storvretas damer var på väg mot en ny trepoängare när man mötte Notviken på lördagen, men med minuten kvar kvitterade gästerna.

 

Storvreta åkte upp till Luleå för möte mot Notviken i damettan, matchen blev en rysare där båda lagen följdes åt till tredje periodens slut. Storvretas Emilia Eriksson ger sitt lag ledningen med 0-1 i den nionde minuten men hemmalaget kvitterar minuten senare till 1-1.

 

Två mål i powerplay för hemmalaget

Perioden slutar 2-2 sedan Sara Berggren kvitterat Notvikens ledning från den tionde minuten. Även den andra perioden är helt jämn, det enda undantaget är utvisningarna där Storvreta drar på sig tre stycken mot Notvikens noll. Notviken gör också två mål när man är en man mer och går fram till 4-2 när halva prerioden är spelad.

 

Perioden slutar dock i likhet med den första 2-2 sedan Sofie Paulsson och Sara Berggren gjort varsitt mål och ställningen var 4-4 inför den sista perioden.

 

Berggrens tredje mål

När tredje perioden spelats i åtta minuter sätter Sara Berggren sitt tredje mål för dagen och man ser ut att gå mot en ny trepoängare. Men Notvikens Emilia Olausson kvitterar i den 18:e minuten när man har en spelare på utvisningsbänken och matchen går till förlängning.

 

I förlängningen går det snabbt, Emilia Eriksson sätter 5-6 efter en halvminut och Storvreta får med sig två poäng hem i bussen mot Uppsala.

 

Notviken - Storvreta 5-6 (2-2, 2-2, 1-1, 0-1)

Storvretas mål: Sara Berggren 3, Emilia Eriksson 2, Sofie Paulsson.

Publik: 127

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.