Skriv ut denna sida
Peter Berlin gjorde 2 mål i segermatchen mot Helsingborg. (Foto: Peter Bohlin) Peter Berlin gjorde 2 mål i segermatchen mot Helsingborg. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius besegrade Helsingborg utan att imponera

2013-12-19 - 22:30

Sirius tog en mycket skön och välbehövlig trepoängare mot ett blekt Helsingborg inför drygt 500 personer i Fyrishov.

 

Matchen rivstartade direkt med tre heta målchanser för Sirius. Men efter inledningen tappade matchen fart. Helsingborg spelade passivt i egen zon och hade svårt att komma till några avslut samtidigt som Sirius spelade ett lågt och stabilt försvarsspel. Helsingborgs första riktigt farliga avslut kom med bara sekunder kvar av första perioden.

 

I anfallsväg för Sirius handlade det mesta så här långt om Peter Berlin. Perioden slutade 0-0 men det var hemmalaget som ägde mest boll i en mycket tempofattig och energilös inledning.

 

1472333 10151910607504081 2006769534 n

Peter Berlin var ofta ett hot i Helsingborgs försvarszon. (Foto: Peter Bohlin)

 

Kim Johansson spelade enbart powerplay

Den andra perioden var bara 35 sekunder gammal när Peter Berlin gör 1-0 för sitt Sirius.  Hemmalaget fortsatte att styra händelserna och det var framför allt Peter Berlin och Mattias Jällrud som hotade framåt. I mitten av perioden förvaltar Sirius ett PP. Kim Johansson, som enbart spelade powerplay, kom in och la en backhanddiagonal till Dan Johansson som prickade in 2-0. Sirius gjorde även nästa mål och den här gången var det Peter Berlin som kunde peta bollen förbi en chanslös målvakt efter en snabb spelvändning.

 

Taktiskt smart Sirius

Så här långt var Helsingborg mycket bleka och mäktade bara med att skicka tre bollar på mål under mittperioden. Sirius visade heller inte upp någon bländande innebandy men spelade taktiskt smart och bjöd inte Helsingborg på några större ytor. 18:21 kom dock Helsingborgs reducering och därmed skapades lite nerv inför sista perioden.

 

Helsingborg försökte sätta fart i början av tredje perioden och i femte minuten skapades några målchanser samtidigt som de bjöd Sirius på några spelvändningar. Helsingborg fortsatte skapa men Petter Nilsson i Sirius mål spelade säkert och i stället för en Helsingborgreducering hittade Patrik Krisandersson målvaktens högra kryss och 4-1 var ett faktum i den nionde minuten. Drygt minuten senare kostade Kim Johansson på sig att missa en straff efter att han hamnat ur vinkel.

 

Snäll match

I sista delen av tredje perioden hamnar några domslut i fokus i en annars mycket snäll match som hade få heta dueller. Med knappt tre minuter kvar tog Helsingborg timeout för att samla sig inför ett sista försök att komma ikapp. De får dessutom chansen att spela i numerärt överläge 5 mot 3 men lyckas inte få in bollen.

 

Helsingborg väntade sedan med att ta ut sin målvakten tills Sirius fick in sin fjärde spelare från utvisningsbåset och precis när Sirius blev fulltaliga kom reduceringen. Men med 11 sekunder kvar av matchen backhandlobbade matchens lirare Dan Johansson från egen planhalva in slutresultatet 5-2 i tom bur.

 

1488560 10151910654909081 1702030856 n

Matchens lirare Dan Johansson lobbade in sista målet. (Foto: Peter Bohlin)

 

Det var egentligen få som imponerade i Sirius ikväll och det var en ganska tempofattig och händelselös match, men för Sirius del var detta en mycket välbehövlig trepoängare. Och det var nog de tre sköna poängen som gladde publiken och hemmalaget mest denna afton.

 

BILDSVEP från matchen: --->>>Bildsvep Sirius - Helsingborg

 

Sirius – Helsingborg 5-2 (0-0, 3-1, 2-1)

Målen Sirius: Peter Berlin 2, Dan Johansson 2, Patrik Krisandrsson

Publik: 527

 

Noél Alm Johansson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.