Joakim Olsson ordnade bonuspoängen i sudden. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Joakim Olsson ordnade bonuspoängen i sudden. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Slutspelskaraktär mellan Granlo och Storvreta

2013-11-24 - 20:37

Den minnesgode kommer ihåg slutspelsmötet förra säsongen mellan Storvreta och Granlo, karaktären av slutspel präglade även dagens möte.

Storvreta startar matchen bra men får inte utdelning och hemmalaget jobbar sig in i matchen för att få allt mer att säga till om. Man kan också både ta ledningen med 1-0 och utöka till 2-0 innan periodvilan.

Två raka mål av Berglund

Fredrik Holtz reducerar till 2-1 i den åttonde minuten, men Granlo replikerar redan trettio sekunder senare till 3-1 genom Jonas Berglund som ganska enkelt får ta skott. Granlo gör även 4-1 och en av hemmalagets bästa spelare Johan Samuelsson ligger bakom målet, men det är samme Berglund som gjorde 3-1 som frispelas till sitt andra raka mål.

Storvreta nere för räkning kan man tro, men som bekant så går det fort i innebandy och hinner du inte med är du inte snabb nog som innebandyförbundet brukar använda som slogan. Granlo var inte alls med när Rasmus Sundstedt först satte 4-2 och endast 11 sekunder senare sätter Albin Sjögren 4-3, har ni hört den förut, framspelningen till Sjögren stod Rickie Hyvärinen för.

Storvreta vänder med fyra raka mål

I tredje perioden blir det tajt och lagen följs åt i målprotokollet. Först kvitterar Hannes Öhman till 4-4 och sedan tar Storvreta ledningen, Joakim Olsson sätter målet som betyder att Storvreta har vänt underläget 4-1 till ledning med 4-5, man är i ledning för första gången i matchen.

Det kommer dock att bli händelserikt de sista tre minuterna, först kvitterar Granlo till 5-5 när klockan står på 16.56 man är dessutom mycket nära att ta ledningen men det blir Storvretas Henrik Stenberg som åter ger Storvreta ledningen i matchen med 5-6, tid 18.18.

Olsson ordnade bonuspoängen

I Granlo finns det matchvinnare, det vet man sedan slutspelet förra säsongen. Johan Samuelsson och Robert Nilsberth är två av dessa, det kommer att bli Nilsberth som kvitterar till 6-6 och matchen går till förlängning där Joakim Olsson tre minuter in i sudden, kan sätta sitt andra mål.

Storvreta gick förbi Falun upp på andra plats i tabellen i en för övrigt mycket jämn omgång i SSL. Tre av de sex matcherna som spelades på söndagen gick till sudden death avgörande.

Granlo - Storvreta 6-7 s.d (2-0, 2-3, 2-3, 0-1)

Målen Storvreta: Joakim Olsson 2, Fredrik Holtz, Rasmus Sundstedt, Albin Sjögren, Hannes Öhman, Hernik Stenberg.

Publik: 1 166

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills.

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.