Skriv ut denna sida
Storvreta samlar ihop sig och tar ny trepoängare. (Foto: Noél Alm Johansson) Storvreta samlar ihop sig och tar ny trepoängare. (Foto: Noél Alm Johansson)

Storvretas damer tog ny trepoängare

2013-11-24 - 17:29

Storvreta följde upp förra helgens seger med en ny vinst, den här gången mot Täby med siffrorna 4-2 i Vattholmahallen.

 

Täby började matchen bäst och tog initiativ i Storvretas försvarszon. I den femte minuten var bortalaget nära att ta ledningen, men stolparna räddade Storvreta två gånger om. Kort efter fick Täby chansen igen i spel 5 mot 4, men Storvreta spelade disciplinerat och bästa målchansen fick Storvreta när Amanda Gezelius blev helt själv med målvakten.

 

Båda lagen prioriterade försvarsspelet så här långt in i matchen och ofta fick lagen möta ett samlat försvar. I mitten av perioden bjöd dock Täby på två spelvändningar och Storvreta tog chansen direkt. 1-0 och 2-0 kom i tät följd och Johanna Stenberg var sist på bollen vid båda tillfällena och just kedjan med Johanna Stenberg, Sara Berggren och Mathilda Jansson skapade mest och bäst.

 

Andra perioden tappade matchen tempo och kvalité. Täby reducerade i den sjunde minuten men kort efter utökade Storvreta till 3-1 genom Felicia Wallin. Efter målet blev det bättre fart i matchen och framförallt hos Storvreta.

 

Efter 12.01 i sista perioden satt Sofie Paulsson spiken i kistan när hon gjorde 4-1. Täby tvingades att ta timeout och försökte flytta upp positionerna. Storvreta spelade dock ett tätt försvarsspel med ett bra understöd samtidigt som Täby var ganska uddlösa i anfallsspelet.  Under matchens sista fyra minuter skapade Täby tryck och hade ett stolpskott och ett ribbskott innan de lyckades reducera till 4-2, men Storvreta höll undan och kunde bärga sin andra raka seger.

 

Storvreta verkar ha hittat ett vägvinnande koncept och efter dagens seger har de lämnat bottenträsket och finns nu på mer stabil mark i serietabellen.  

 

Storvreta – Täby 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)

Målen Storvreta: Johanna Stenberg 2, Felicia Wallin, Sofie Paulsson

Publik: Ingen uppgift

 

Noél Alm Johansson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.