Skriv ut denna sida

Äntligen seger för Storvreta

2013-11-17 - 21:28

Det blev en efterlängtad och komfortabel seger för Storvretas damer när Hammarby besegrades i Vattholmahallen. Matchen slutade med klara 7-1 efter en välförtjänt genomförd eftermiddag.

 

Efter ett par tunga förluster hade Storvreta förberett sig väl inför mötet mot Hammarby. Första perioden slutade 1-1 där Hammarby försvarade sig bra och Storvreta hade svårt att komma till riktigt heta målchanser. Storvreta hade dock ett stort bollinnehav men fick bara iväg fem skott på mål.

 

Storvreta fortsatte spela med bra energi i den andra perioden. I den femte minuten spelade Sara Berggren in till Matilda Jansson som kunde sätta 2-1. Drygt minuten senare hittade Cecilia Stolt in till Sofie Paulsson och 3-1 var ett faktum.  Hammarby utjämnade spelet en aning och som resulterade i några halvchanser. Det var dock Storvreta som gjorde periodens tredje mål. Klara Molin gjorde 4-1 med ryggen mot mål efter ett inspel av Sara Årehed.

 

I den sjunde minuten av den tredje perioden stängde Storvreta matchen. På en spelvändning kunde Johanna Stenberg lägga in bollen i öppet mål efter ett fint förarbete av Sara Berggren. Hammarby gjorde inga större försök att komma tillbaka in i matchen och Storvreta kunde istället göra två mål till.

 

Det märktes att det var en efterlängtad seger för hemmalaget som i och med segern klättrade till en sjätte plats i serien.

 

Storvreta – Hammarby 7-1 (1-1, 3-0, 3-0)

Målen Storvreta: Sofie Paulsson 3, Matilda Jansson, Klara Molin, Johanna Stenberg 2

Publik: 145

 

Noél Alm Johansson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.