Skriv ut denna sida

Storvreta förlorade mot jumbon

2013-11-09 - 19:57

Storvretas damer har det fortsatt tufft i damernas division 1 norra. Idag fanns det dock stora förhoppningar om poäng när de på bortaplan skulle möta jumbolaget Örnsköldsvik. Det blev dock förlust med 6-5 och en tung resa hem.

 

Storvreta fick en svår start på matchen och redan i den sjunde matchminuten hade hemmalaget skaffat sig en 2-0-ledning. Felicia Wallin reducerade i mitten av perioden men Örnsköldsvik gjorde ytterligare ett mål och 3-1 stod på resultattavlan i periodpaus.

- Vi hade svårt att komma igång och låg en halvmeter ifrån situationerna. Vi satt kvar i bussen, säger Cecilia Stolt.

 

Storvreta på gång

Den andra perioden började med rena målkavalkaden. Under de fem första minuterna gjordes hela fyra mål. Lagen hittade målet två gånger var och ställningen var 5-3 till hemmalaget.

- Det är en bra period från vår sida. Vi skapar mycket och har bra energi. Tyvärr får vi dålig utdelning och släpper in lite enkla mål, säger Stolt.

 

Efter 12 minuter reducerar Johanna Stenberg till 5-4 och storvreta är på gång. Några minuter senare tvingades Örnsköldsvik till timeout. Storvreta fortsatte jaga kvittering men den uteblev.

 

Engströms tredje mål

I mitten av den sista perioden gjorde Veronica Engström sitt tredje mål fram till 6-4 för sitt Örnsköldsvik . Sofie Paulsson reducerade med sex minuter kvar av matchen men Storvreta kom inte närmare och fick därmed räkna in en blytung förlust.

- Vi förlorar matchen i första perioden. Vi spelar upp oss och jag tycker att vi borde vunnit matchen. Det är såklart sjukt frustrerande, men det kommer lossna det är jag säker på , avslutar Cecilia Stolt.


Örnsköldsvik - Storvreta 6-5

Storvretas mål: Felicia Wallin 2, Sanna Widh, Johanna Stenberg, Sofie Paulsson.

Publik: Uppgift saknas

 

Noél Alm Johansson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.