Skriv ut denna sida
Tidigare Siriustränarna Royne Svensson och Lars Jedheim tar över Djurgårdens damlag. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Tidigare Siriustränarna Royne Svensson och Lars Jedheim tar över Djurgårdens damlag. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Tidigare Siriustränare tar över Djurgården

2013-11-08 - 14:58

Tidigare Siriustränarna Lars Jedheim och Royne Svensson tar över Djurgårdens damlag i SSL.

 

Idag blev det klart med "innebandybomben" att tidigare tränarparet från Sirius herrar, Lars Jedheim och Royne Svensson tar över SM-favoriterna Djurgården i damernas Superliga. Både Lars och Royne är erfarna tränare och har varit med på toppnivå tidigare. Idag blev det alltså klart att man tar över ansvaret för SM-favoriterna Djurgården.

 

Lars Jedheim har varit ett eftertraktat namn på tränarmarknaden och inför den här säsongen var både han och Royne Svensson i kontakt med några klubbar på elitnivå. Men det ledde inte till några kontrakt och båda två var tillgängliga med kort varsel nu.

 

Nya tränarparet tillträder med omgående verkan och första träffen med laget blir i morgon när man reser till Jönköping för match i SSL.

 

- Vi i Djurgården Innebandy är oerhört glada över att Lars Jedheim och Royne Svensson tackat ja till att bli tränare för våra damer. Vi hade ett antal mycket bra alternativ, men Lars och Royne var vårt första val. Vi får in två bra tränare med stor erfarenhet av vad som krävs för att leda en klubb med höga ambitioner, säger sportchef Christer Bjellert till Djurgårdens hemsida.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.