Skriv ut denna sida

Målrikt när Rasbo förlorade

2013-10-13 - 13:02

Hela sjutton mål fick publiken i Åkersberga sporthall se när hemmalaget Åkersberga vann mot Rasbo.

 

Åkersberga fick en bra start på matchen med ett tidigt ledningsmål men det är oavgjort 2-2 när perioden är slutspelad, Rasbos mål gjordes av Johan Roos och Gustav Olsson.

 

Viktor Ekman ger Rasbo ledningen med 2-3 i den femte minuten av andra perioden, sedan visar Åkersberga effektivitet och gör fyra raka mål på lika många minuter fram till 6-3. Innan periodens slut kan Mikael Fredriksson och Patrik Jansson göra ställningen till 6-5 med två sena mål.

 

Rasbo kan även kvittera till 6-6 när tredje perioden är fem minuter gammal, men Åkersbergas Henrik Malmgren kan på egen hand göra 7-6 och med tre minuter kvar av tredje kan Nicholaus Eriksson utöka till 8-6. Matchen slutar 10-7 varav de sista tre målen faller när Rasbo chansar med spel utan målvakt.

 

Åkersberga - Rasbo 10-7 (2-2, 4-3, 4-2)

Målen Rasbo: Johan Roos, Gustav Olsson, Viktor Ekman, Mikael Fredriksson, Patrik Jansson, Mikael Moström, Simon Augustsson.

Publik: 127

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sirius Innebandy gick emot Svenska Innebandyförbundets regelverk om att lagen måste byta sida. Damlagets premiär i årets SSL den gångna helgen var den enda där man inte bytte sida i periodpauserna.

SuperliganSirius Innebandydamer hade tuffast tänkbara motstånd i seriepremiären. KAIS Mora stod för motståndet, ett lag som Sirius mött 17 gånger men aldrig besegrat.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.