Skriv ut denna sida
Henrik Stenberg jublar efter 5-1. (Foto: Peter Bohlin) Henrik Stenberg jublar efter 5-1. (Foto: Peter Bohlin)

Storvretaseger mot blekt Pixbo

2013-10-10 - 22:21

Storvreta besegrade ett blekt Pixbo i torsdagskvällens SSL match med 7-3.

Trots att matchen direktsändes på TV4 så hade 1 563 åskådare sökt sig till Fyrishov denna kväll, man fick se ett blekt Pixbo som mest bollade i sidled.

Det var inte mycket framåt som sagt och Storvreta kontrollerar matchen totalt men det tar över sjutton minuter innan första målet sitter. Det är Fredrik Holtz som spräcker nollan hos Pixbo. Innan periodens slut utökar Mattias Samuelsson till 2-0.

I andra periodens tionde minut sätter Mattias Samuelsson sitt andra mål och utökar till 3-0, trots att man kontrollerar matchen så sker ingen förändring av Pixbos spel. Inte ens efter den timeout som laget tog i den trettonde minuten kunde man se någon märkbar skillnad.

När lagen går till periodvila leder Storvreta med 4-0 och Pixbo går inte att känna igen, spelare som Calebsson och Malmström kan mycket mer än vad man visade idag, Martin Östholms teknik och beryktade skott sågs inte till i Fyrishov denna kväll.

I den tredje perioden kan Malmström göra 4-1 men om man kände kontakt så gick det vara en bara en halv minut innan Henrik Stenberg satte 5-1, en ledning som Jakob Drews utökade till 6-1 dryga minuten senare.

Storvreta slappnar av lite och Pixbo kan göra två snabba mål och går från 7-1 till 7-3 på mindre än en minut, dessförinnan hade Storvreta missat en straff, men Rasmus Sundstedt kunde sätta 7-1 i det efterföljande power playspelet.

Sammanfattningsvis så gör Storvreta inte mer än man behöver men trots det vinner man stensäkert i en tempofattig match.

Storvreta - Pixbo 7-3 (2-0, 2-0, 3-3)

Målen Storvreta: Mattias Samuelsson 2, Rasmus Sundstedt 2, Fredrik Holtz, Henrik Stenberg, Jakob Drews.

Publik: 1 563

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills.

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.