Skriv ut denna sida

Första Storvretasegern i damettan

2013-10-05 - 21:40

När Sofie Paulsson satte 4-3 i den andra perioden blev det starten för en magisk vändning som gav Storvreta sin första seger i damettan.

 

Inför 176 åskådare på IKSU sportcenter kunde Storvreta vända underläge från 4-2 till seger med fyra raka mål. Det är Sofie Paulsson som inleder målskyttet i matchen i den nionde minuten men Henny Hägglund kvitterade två minuter senare till 1-1.

 

Innan första perioden är slut gör nyförvärvet från Sala Silverstaden Sanna Widh 1-2, men den andra perioden går till IKSU som är effektivare. Första chansen får Amanda Skyltorp då IKSU tilldöms en straff. Amanda Lindahl i Storvretamålet håller dock tätt. Minuten senare kan dock IKSU kvittera till 2-2 då Storvreta hade en spelare utvisad.

 

Man kan även gå fram till ledning med 4-2 i den sjunde minuten, tre hemmamål på endast fyra minuter. Storvreta visar lagmoral och styrka som kan vända matchen till sin fördel och nolla IKSU i den sista perioden som man vinner med 0-3.

 

I Storvreta noterar vi att Sara Årehed är inblandad i tre mål (1+2), likaså Sofie Paulsson (2+1).

 

IKSU Ungdom - Storvreta 4-6

Målen Storvreta: Sofie Paulsson 2, Sanna Widh, Johanna Stenberg, Sara Årehed, Emma Johansson.

Publik: 176

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.