Skriv ut denna sida

Storvretapoäng mot RIG Umeå

2013-09-22 - 13:30

Storvretas damer skakade snabbt av sig förlusten på lördagen mot IBF Dalen och tog poäng mot RIG Umeå idag.

 

Erkänt svåra RIG Umeå består av landets största talanger som samlats i ett lag där man kombinerar studier med innebandy. Hemmalaget fick en bra start med mål redan i den första minuten genom Elsa Frisk, Storvretas Emma Johansson kan dock kvittera till 1-1 i den femte minuten. RIG Umeå kan sedan utöka till 3-1 innan perioden är slut.

 

Storvreta startar andra perioden bra men får inte utdelning på de chanser som man skapar, i den fjärde minuten tilldöms man en straff efter slag på klubban av Lisa Rengärde i RIG Umeå. Felicia Wallin lyckas inte sätta straffen men man får chansen att spela två minuter i numerärt överläge istället.

 

Det blir ingen utdelning i PP men man får en riktigt bra period i Storvreta med tre raka mål och ledning med 3-4 i periodens slutskede. Först är det Johanna Stenberg som sätter reduceringen till 3-2 efter fint förarbete av Jenny Fernberg. Nyförvärvet Sanna Widh från Sala Silverstaden kvitterar till 3-3 i den 14:e minuten efter samarbete med Cecilia Stolt, också ett nyförvärv från Sala.

 

Johanna Stenberg är namnet för dagen, hon ger Storvreta ledningen med 3-4 i den 18:e minuten men tyvärr för Storvreta kan RIG Umeå kvittera med fem sekunder kvar av perioden.

 

RIG Umeå återtar ledningen i tredje periodens tredje minut, lite olyckligt för Storvreta som jobbat ikapp det besvärliga underläget från första perioden. Det skall dock bli poäng i dagens match för nykomlingarna. Johanna Stenberg sätter sitt tredje mål för dagen, det är ett samarbete mellan Jenny Fernberg som spelar till Johanna Larsson som spelar vidare till Stenberg som gör 5-5.

 

Fler mål faller inte i matchen och Storvreta tar med sig 1 poäng från helgens roadtrip till Umeå. Hemmapremiären sker i Vattholma Sporthall söndag den 29 september mot Notviken.

 

Målen Storvreta: Johanna Stenberg 3, Emma Johansson, Sanna Widh.

Publik: Uppgift saknas

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.