Skriv ut denna sida
Micael Fasth ansvarar för TV-sändningar av innebandyn. (Foto: Peter Bohlin) Micael Fasth ansvarar för TV-sändningar av innebandyn. (Foto: Peter Bohlin)

Storvreta i två TV-matcher

2013-09-11 - 20:45

Förra säsongen sände TV4 Sport totalt 39 matcher innebandy, nu står det klart att man fortsätter med tv-sändningarna även denna säsong.

 

Vid dagens upptaktsmöte för Svensk Innebandy informerade TV4 sport redaktören Micael Fasth om årets satsning på Svensk Innebandy.

 

Förra säsongen producerades totalt 39 matcher och i år kommer det att vara fler matcher som pockar på uppmärksamhet.

- I år spelas Dam-VM och slutspelet utökas till bäst av sju matcher mot tidigare bäst av fem och andra idrotter vill också synas, säger Micael Fasth som menar att det finns möjligheter att kanske slå förra årets tv-sända matcher.

 

2013-09-11- svenskinnebandys upptaktsträff pb 082
Planeringen för TV-säsongen fram till årsskiftet. (Foto: Peter Bohlin)

 

Fram till årsskiftet är det planerat för totalt 25 tv-sända matcher, varav 14 är dam och 11 herr, det är matcher från Champions Cup, SSL och Damernas VM. Det är sjunde säsongen som TV4 satsar på innebandysändningar och satsningen fortsätter.

 

Två matcher med Storvreta

10 oktober, Storvreta - Pixbo

2 december, Falun - Storvreta.

 

Inga sändningar är planerade för Sirius herrar och FBC Uppsalas damer för tillfället.

 

Premiärsändningen för den här säsongen sker den 15 september med matchen mellan Rönnby och Huddinge i damernas SSL.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.