Skriv ut denna sida
Storvreta vann mot Dalen i återstarten efter VM. (Foto: Peter Bohlin) Storvreta vann mot Dalen i återstarten efter VM. (Foto: Peter Bohlin)

Storvreta vann i återstarten

2012-12-16 - 23:54

Med sex nykorade världsmästare och en silvermedaljör återstartade Storvreta i SSL efter VM-uppehållet, man mötte förra säsongens SM-finalmotståndare Dalen och kunde vinna med 7-3 (1-0, 3-1, 3-2).
Om någon av de 1756 åskådarna hade trott att det var "trötta" VM-spelare som skulle spela på Fyrishov så kunde ingenting vara mer fel. Storvreta var det klart bättre laget även om det bara blev ett mål i den första perioden, signerat Jesper Berggren.

I andra perioden började hemmalagets spelövertag ge utdelning och effektiviteten var mördande bra då men gjorde tre mål på fyra skott totalt enligt den officiella statistiken. Jakob Drews gör 2-0 efter fyra minuter då han bjuder på ett tekniskt nummer, fyra minuter senare sätter Niklas Winroth 3-0 och målvakten Viktor Klintsten noterades för assisten.

Mål i numerärt underläge

Det är en match som spelas i relativt högt tempo men det märks att en del spelare inte spelat match på några veckor på grund av VM-uppehållet. Dalen tar en time out när Storvreta gjorde 3-0 och två minuter senare kommer reduceringen till 3-1. Joel Kanebjörk drar på sig en utvisning i den fjortonde minuten och Dalen bjuds in i matchen, det blir dock Storvreta som gör mål genom Henrik Stenberg med en man mindre på planen.

Två snabba gav matchen ny energi

I tredje perioden utökar Storvreta genom Rasmus Sundstedt till 5-1 i den fjärde minuten och matchen känns avgjord. Hemmalaget slappnar av på ett sätt som man inte gjort tidigare under matchen och Dalen kommer in mer på mål vilket skapar fler farligheter. Reduceringen till 5-2 kommer genom Alexander Bodén i den elfte minuten. Dalen reder ut ett numerärt underläge och sätter ytterligare en reducering precis efter man blivit fulltaliga, återigen är det Alexander Bodén som gör mål, Bodén hade så långt varit inblandad i Dalens samtliga tre mål.

Olycklig skada på Jacobsson
Målet som betydde 5-3 gav ny energi till Storvretas spel, möjligen trodde man att matchen var "klar" vid ställningen 5-1. Fredrik Holtz utökar ledningen för sitt Storvreta till 6-3 med drygt två minuter kvar av matchen. Gästerna hade mycket synpunkter på domarnas insats under framför allt tredje perioden, man tyckte nog att hemmalaget favoriserades i bedömningarna. När klockan står på 18.12 drabbas Dalens Norska stjärna Ketil Kronberg av en utvisning på fem minuter för hårt spel sedan han sprungit ihop med Staffan Jacobsson i hemmalaget. Det är en olycklig situation där Jacobssom blir liggande med en befarad axelskada, Kronberg gjorde allt för att bedyra sin oskuld och visst var det en olyckshändelse.

Henrik Stenberg fastställer slutresultatet till 7-3 under utvisningen och Storvreta tar upp kampen om SSL-tabellens topp nu när man inte behöver ha fokus på varken VM eller Champions Cup eller annat.

Målskyttar Storvreta: Henrik Stenberg 2, Jesper Berggren, Jakob Drews, Niklas Winroth, Rasmus Sundstedt, Fredrik Holtz.

Publik: 1756

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills.

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.