Skriv ut denna sida
Uppsalas Beata Olsson hade en fin målchans vid ställningen 2-2. (Foto: Peter Bohlin) Uppsalas Beata Olsson hade en fin målchans vid ställningen 2-2. (Foto: Peter Bohlin)

Uppsala vände i andra halvleken

2021-06-20 - 22:39

Uppsala Fotboll hade svårt att få till spelet mot Norrköping och hamnade i underläge med ett mål. Man kom dock tillbaka i den andra halvleken och kunde vända till seger med 3-2.

 

Första halvleken var dålig från Uppsalas sida, gästerna hade redan inför matchen sagt att man skulle checka högt uppe så någon egentlig överraskning var det väl inte. Trots detta lyckade hemmalaget inte hitta vägar i omställningarna för att sätta igång ett eget spel.

 

I den sjunde minuten är Uppsalamålvakten Lina Lundkvist olycklig i ett ingripande på en hög boll, hon ser ut att ha kontroll på den men lyckas in greppa den och släpper in 0-1. Det tog dock endast fyra minuter innan Hanna Persson kunde kvittera till 1-1. Norrköping kunde dock åter ta ledningen och Uppsala hade en del att fundera på inför den andra halvleken.

 

Det blir också bättre från Uppsalas sida i andra halvleken, man håller bollen längre inom laget och hittar ytor att spela på. Framförallt får man stora framgångar på långbollar ut på Norrköpings högerförsvar där man gång på gång utmanade.

 

Ida Strömblad som var Uppsalas bästa spelare kvitterade till 2-2 i den 54:e minuten och Norrköping föll tillbaka totalt ju längre andra halvleken spelades. Beata Olsson som var tillbaka efter skadeuppehåll hade två fina chanser att göra 3-2 men det blev inbytte Isabella Mattsson som kämpade in 3-2 i en närkamp med målvakten.

 

Uppsala dominerade totalt de sista 20 minuterna och hade kunnat gjort ett par mål till. Det som såg så oroväckande ut i första halvleken var helt borta i andra halvleken. Det har varit lite typiskt Uppsala den här säsongen att man sätter sig själv i knipa i inledningen av matcher för att sedan ändå hitta vägar att vinna.

 

Uppsala - Norrköping 3-2 (1-2)

Uppsalas mål: Hanna Persson, Ida Strömblad, Isabella Mattsson.

Publik: 375

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Damettan: Gusk fotbollsdamer besegrade på lördagen Västerås BK30 hemma på Gamlis IP med 2-1. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och leder serien före Sandviken.

Elitettan: Uppsala Fotboll har fått bästa tänkbara starten på Elitettan. På lördagen vann man andra raka efter segern med 1-0 mot Alingsås på bortaplan.

Elitettan: Uppsala Fotboll som har haft en tuff försäsong vann premiären av Elitettan mot Lidköping med klara 4-1 trots ett tidigt underläge.

Träning: Sirius vann lördagens träningsmatch mot Akropolis med 4-2 på ett kylslaget Studenternas IP. Nyförvärvet Christian Kouakou blev tvåmålsskytt.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.