Skriv ut denna sida
Gusk Elva Fridjonsdottir i närkamp med Västerås Jennifer Holmström. (Foto: Peter Bohlin) Gusk Elva Fridjonsdottir i närkamp med Västerås Jennifer Holmström. (Foto: Peter Bohlin)

Tredje raka för Gusk

2021-06-19 - 19:47

Gusk fotbollsdamer besegrade på lördagen Västerås BK30 hemma på Gamlis IP med 2-1. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och leder serien före Sandviken.

 

Inför damernas division 1 norra skrevs Västerås BK30 upp som en tänkbar seriefavorit, men inför dagens möte hade man med sig en förlust i bagaget från den senaste matchen mot Sandviken med 1-2. Gusk kom till dagens match med två raka segrar men det var nu man skulle ställas på riktigt prov och inledningen av matchen var jämn.

 

Efter drygt 20 minuters spel gjorde Gusk 1-0 genom Ida Pettersson, dessförinnan hade Gusk kommit fram bra på vänsterkanten där man hittade vägar in mot mål. Innan halvtidsvilan lyckades dock Västerås kvittera till 1-1, målet kommer till lite olyckligt för målvakten Åsa Vallgårda som ser ut att ha kontroll på skottet men bollen studsar ur händerna och via axeln över henne ner innanför mållinjen.

 

Andra halvleken går till Gusk som tar över spelet allt mer och om Gusk målvakt gjorde en målvaktstavla så kvitterades det i den 60:e minuten då Sofia Fors hade en frispark ganska långt ut från Västerås mål.

 

Fors drog till bollen mot mål där det var trångt. Målvakten Ella Wilson var högst upp men istället för att boxa ut bollen försöker hon klistra den med händerna. Hon lyckades dock inte hålla bollen utan den gick in i  mål.

 

Stor glädje i Gusk och kvitterat i målvaktstavlor om man vill uttrycka sig så. I slutet av matchen trycker Västerås på och det blir lite panik med att få bort bollen, domaren hade lagt till många tillägssminuter men när hon till slut blåste av matchen stod Gusk som segrare och en tidig serieledning tillsammans med Sandviken som också har tre raka segrar.

 

Gusk - Västerås BK30 2-1 (1-1)

Gusk mål: Ida Pettersson, Sofia Fors.

Publik: Cirka 100

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Uppsala Fotboll hade svårt att få till spelet mot Norrköping och hamnade i underläge med ett mål. Man kom dock tillbaka i den andra halvleken och kunde vända till seger med 3-2.

Elitettan: Uppsala Fotboll har fått bästa tänkbara starten på Elitettan. På lördagen vann man andra raka efter segern med 1-0 mot Alingsås på bortaplan.

Elitettan: Uppsala Fotboll som har haft en tuff försäsong vann premiären av Elitettan mot Lidköping med klara 4-1 trots ett tidigt underläge.

Träning: Sirius vann lördagens träningsmatch mot Akropolis med 4-2 på ett kylslaget Studenternas IP. Nyförvärvet Christian Kouakou blev tvåmålsskytt.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.