Skriv ut denna sida
Uppsalas Marika Bergman Lundin i närkamp med Lidköpings Emilia Hjertberg. (Foto: Peter Bohlin) Uppsalas Marika Bergman Lundin i närkamp med Lidköpings Emilia Hjertberg. (Foto: Peter Bohlin)

Premiärseger för Uppsala i Elitettan

2021-04-18 - 16:42

Uppsala Fotboll som har haft en tuff försäsong vann premiären av Elitettan mot Lidköping med klara 4-1 trots ett tidigt underläge.

 

Uppsala Fotboll åkte ur allsvenskan förra säsongen och har ett uttalat mål att ta sig direkt tillbaka upp i fotbollens finrum. Men försäsongen har inte visat så mycket som tyder på att det kommer bli en enkel resa för det unga laget.

 

Med sig inför premiären hade man en träningsseger mot Älvsjö, möjligen föll det på plats en del bitar just i den matchen. Inledningen på premiären mot Lidköping såg dock spänd ut och en del nervösa ingripanden samt ett tidigt mål till 0-1 för Lidköping gjorde att matchen kändes oviss.

 

Innan halvleken var färdigspelad hade Uppsala vänt på matchen, Ellen Toivio kvitterade till 1-1 i den 33:e minuten och Beata Olsson nickade in 2-1 tre minuter senare. Innan havltidsvilan hade även Ella Gunnarsson nickat bollen i mål och utökat Uppsalas ledning till 3-1.


Andra halvleken blir jämn spelmässigt men Uppsala hade bra kontroll på Lidköping även om Uppsalas målvakt Lina Lundqvist såg nervös ut hela matchen och hade en del tveksamma ingripanden framförallt i luften på Lidköpings inlägg.

 

En kvart in i den andra halvleken stänger Uppsala matchen efter en fin löpning av Ida Strömblad på högerkanten och ett inlägg som en Lidköpingsförsvarare olyckligt nickade in i eget mål när hon skulle rensa bort bollen.

 

Uppsala vinner övertygande trots den lite trevande inledningen, bäst i Uppsala var Beata Olsson som anslöt till laget för en vecka sedan och således inte haft "en dålig försäsong" i tankarna inför matchen. Beata uppträde så självklart och tryggt i alla situationer och fick med sig bland annat Ellen Toivio, Ida strömblad och Marika Bergman Lundin som också var mycket bra.

 

Även Umeå som åkte ur allsvenskan förra säsongen inledde med en seger mot förmodade bottenlaget Bollstanäs med övertygande 7-1. Nästa match för Uppsala fotboll spelas borta mot Alingsås den 24 april.

 

Uppsala - Lidköping 4-1 (3-1)

Uppsalas mål: Ellen Toivio, Beata Olsson, Ella Gunnarsson, Självmål.

Publik

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Uppsala Fotboll hade svårt att få till spelet mot Norrköping och hamnade i underläge med ett mål. Man kom dock tillbaka i den andra halvleken och kunde vända till seger med 3-2.

Damettan: Gusk fotbollsdamer besegrade på lördagen Västerås BK30 hemma på Gamlis IP med 2-1. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och leder serien före Sandviken.

Elitettan: Uppsala Fotboll har fått bästa tänkbara starten på Elitettan. På lördagen vann man andra raka efter segern med 1-0 mot Alingsås på bortaplan.

Träning: Sirius vann lördagens träningsmatch mot Akropolis med 4-2 på ett kylslaget Studenternas IP. Nyförvärvet Christian Kouakou blev tvåmålsskytt.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.