Skriv ut denna sida
Yukiya Sugita var planens gigant när Sirius besegrade Norrköping. (Foto: Peter Bohlin) Yukiya Sugita var planens gigant när Sirius besegrade Norrköping. (Foto: Peter Bohlin)

Blytung seger mot serieledarna

2020-07-19 - 22:01

Sirius stod för en helgjuten insats när man vann mot seriesuveränen och obesegrade Norrköping hemma på Studenternas IP på söndagen med 4-2.

 

Gästerna Norrköping ställde upp med en väldigt defensiv inställning till matchen och lät Sirius få initiativet redan från start. Norrköpings taktik var uppenbart att man skulle satsa på kontringar, någonting som man visade vid flera tillfällen att man behärskade bra då man kom fram på högerkanten vid flera tillfällen.

 

Det var i huvudsak Christoffer Nyman som stod för det farliga då han med sin snabbhet utmanade bland annat Karl Larsson i Siriusförsvaret. Det skulle dock bli Sirius som gjorde matchens första mål, det är Axel Björnström som laddar för skott men bollen stannar centralt hos Yukiya Sugita som skulle komma att bli matchens stora profil. Sugita skjuter in 1-0 till Sirius i den 24:e minuten.

Noterbart är att Norrköping hade ett par fina chanser innan Sirius tog ledningen men Lukas Jonsson i kassen avvärjde. Sirius ägde det mesta av spelet och så fort Norrköping försökte sätta hög press lyckades man spela sig ur pressen, dock slarvade Siriusförsvaret vid ett uppspel och Norrköping fick utdelning på omställningsspelet. Ett inspel till Christoffer Nyman resulterade i kvittering till 1-1 som också blev halvtidsresultatet.

 

Andra halvleken kan vara säsongens bästa från blåsvart, Karl Larsson blir fälld i straffområdet och Mohammed Saeid sätter bollen stensäkert och iskallt till vänster om målvakten Isak Pettersson till 2-1 och i den 63:e minuten dundrar Yukiya Sugita in 3-1 från långt håll utan chans för Pettersson i målet.

 

Än värre skulle det bli för gästerna som drygt två minuter senare återigen drar på sig en straff, den här gången är det Stefano Veccia som stegar fram och sätter den lika säkert som Saeid tidigare fast denna gången till höger om målvakten.

 

Norrköping lyckas inte skapa mycket framåt och Mohammed Saeid är mycket nära att utöka till 5-1. Det blir dock inga fler mål för Sirius som blir pressade av Norrköpings slutforcering i jakten på att närma sig målmässigt. Gästerna får utdelning med drygt sex minuter kvar när Abdulrazaq Ishaq skarvar upp en boll i nättaket på volley, mycket snyggt fotbollsmål.

 

Slutresultatet skrivs till 4-2 för Sirius som vinner välförtjänt mot dittills obesegrade Norrköping, i blåsvart var Yukia Sugita matchens gigant, med sina två spelmål men också med sin kreativitet som skapar ytor för sina lagkamrater. Även Lukas Jonsson, Karl Larsson och Stefano Veccia förtjänar att nämnas i ett mycket bra Sirius. I Norrköping var Christoffer Nyman bra, med sin snabbhet skapade han mycket på egen hand men idag var han alldeles för ensam framåt i sitt lag.

 

Norrköping leder fortfarande den allsvenska tabellen med 20 poäng, fyra poäng bakom som tvåa och trea ligger Malmö och Elfsborg. Ytterligare en poäng efter, med 15 poäng och på fjärde plats ligger Sirius. Nästa match för Sirius spelas borta mot Kalmar på torsdag, därefter väntar hemmamöte mot Malmö söndagen den 26:e juli.

 

Sirius - Norrköping 4-2 (1-1)

Sirius mål: Yukiya Sugita 2, Mohammed Saeid str, Stefano Veccia str.

Publik: 0

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.

Allsvenskan: Sirius hade ledningen med 1-0 efter en övertygande insats mot Kalmar, men efter en kvittering till 1-1 och en slutforcering av Kalmar var man nära att inte få med någon poäng alls.

Allsvenskan: Sirius besegrade Norrköping under söndagen med 4-2, vid ställningen 1-1 tilldömdes hemmalaget en straff sedan Karl Larsson gjorts ner i offensivt straffområde. Snackisen efter straffmålet var Mohammed Saeids målgest.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog sin andra seger i OBOS Damallsvenskan när man besegrade Umeå hemma på Studenternas IP med klara 3-0.

Allsvenskan: Sirius är ny tabelltvåa efter att man vänt underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot Örebro, blåsvart spelade därmed sin femte raka match utan förlust.