Skriv ut denna sida
Sofia Fors sätter avgörande 4-3 på straff bakom tidigare Guskmålvakten Åsa Vallgårda. (Foto: Peter Bohlin) Sofia Fors sätter avgörande 4-3 på straff bakom tidigare Guskmålvakten Åsa Vallgårda. (Foto: Peter Bohlin)

Blytung seger för Gusk i toppstriden

2019-06-20 - 23:52

Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

 

Det var lite av en "vinna eller försvinna" match för Gusk när man tog emot Bollstanäs hemma på Gamlis IP på torsdagen. Gästerna låg på andra plats i tabellen en poäng före uppsalalaget men högst upp som tabelletta låg Sandviken tre poäng före Gusk.

 

En förlust för Gusk skulle med största sannolikhet inneburit att man var borta från toppstriden även om man skulle besegra Sandviken i kommande möte. Det började bra för Gusk som som tog ledningen med 1-0 redan i den femte minuten genom Hanna Sjöström.

 

Tre minuter senare kunde Ina Burström kvittera för gästerna efter ett lite tveksamt ingripande av målvakten Kaisa Nilsson. Gästerna kunde även ta ledningen med 1-2 sedan Isabelle Navrén placerat in bollen från nära håll efter en hörna.

 

Så långt var det svårt att se att något av lagen egentligen hade kopplat greppet om matchen och nästa mål skulle såklart bli väldigt viktig för matchen. Tio minuter senare nickade Sanna Öhlund in kvitteringen till 2-2 men repliken lät inte vänta på sig för fem minuter senare fick Kaisa Nilsson sträcka ut ordentligt men lyckas ändå inte stoppa Anna Thim från att ge gästerna ledningen med 2-3.

 

Andra halvleken går till Gusk som har marginalerna med sig och tilldöms två straffar. Först är det Emmali Nordengrim som säkert slår in 3-3 bakom Åsa Vallgårda som dessförinnan gått in felaktigt i en närkamp och orsakat straffen. Nio minuter senare är det en bollstanäsförsvarare som skall brösta bort en farlighet i straffområdet men missbedömer situationen och får bollen på överarmen, ytterligare en solklar straff.

 

Lagkaptenen Sofia Fors kliver fram till straffpunkten och sätter straffen till höger om målvakten precis som Nordengrim gjorde nio minuter tidigare. Fors straffmål blir avgörande och Gusk vinner en jämn drabbning med 4-3 och går därmed upp i tabelltopp på bättre målskillnad än tvåan Sandviken som har en match mindre spelad. Man går dock förbi Bollstanäs med två poäng och toppstriden handlar om dessa tre som det ser ut just nu.

Nästa match för Gusk spelas den 30 juni hemma på Gamlis IP mot Ljusdal.

 

Gusk - Bollstanäs 4-3 (2-3)

Gusk mål: Hanna Sjöström, Sanna Öhlund, Emmali Nordengrim (straff), Sofia Fors (straff).

Publik: 85

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.

Allsvenskan: Uppsalanyheters fotograf Anna Westin var på plats när den sista fotbollsmatchen spelades på "gamla" Studenternas IP och bjuder här på ett bildsvep från kvällen.